Formatervezési díjat nyert a Hyundai Elantra


A vadonatúj Hyundai Elantra kimagasló és egyedi formatervéért megkapta a 2016-os Nemzetközi Formatervezési Kiválóság (IDEA) Bronz elismerését.

Az új Hyundai Elantra egyike volt 30 ország azon több mint 1 700 formai projektjének, amely részt vett az IDEA 2016-os versengésében. A globális formatervezők, dizájnerek csapata a Michigan állambeli Dearborn ikonikus Henry Ford múzeumában gyűlt össze 2016. június 3. és 6. között azért, hogy a 600 döntőbe jutott alkotásról ítélkezzen.

A döntés eredményeként 26 Arany, 47 Ezüst és 63 Bronz IDEA díjazottat szavaztak meg összesen 21 kategóriában, amelyek között társadalmi behatás, orvosi és tudományos innováció, közlekedés, otthon és kert, iroda, személyes kiegészítők, gyerektermékek, sporttermékek stb. is helyet kapott.           

„Az új Hyundai Elantra ilyen magas fokú elismerése is megmutatja, hogy a Hyundai Motor elkötelezett a merész és kimagasló formák megalkotása iránt” – mondta Peter Schreyer, a Hyundai Motor Group formatervezési elnöke. Az új Elantra ezen díja nagy büszkeséggel tölt el bennünket és egyben elismeri formatervezésben betöltött vezető szerepünket.”  

Az IDEA a legmagasabb szintű nemzetközi formatervezési verseny, amely az ipar széles körében elismeri és kiemeli a formai kiválóságokat és az Amerikai Ipari Formatervezők Szövetségével közösen évente díjazza a legjobbakat. Az IDEA a következő formai kiválósági kritériumokra helyezve hozza meg döntését: formai innováció, felhasználói érték, ügyfélelőny, társadalmi előny és megfelelő esztétika.


A hagyományos kompakt limuzinként kínált új Hyundai Elantra hatékony turbófeltöltéses Eco modelljével, a hamarosan érkező teljesítményorientált Sport változatával, valamint az ezekhez kapcsolódó merész aerodinamikus formájával és átfogó biztonságtechnikai csomagjával, modern belső formatervével és felhasználóbarát technológiájával tökéletesen megfelelt az IDEA kívánalmainak.  

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei