Dél-Korea és Norvégia szövetsége kedvezne a Hyundai üzemanyagcellás technológiájának


Norvégia és Dél-Korea együttműködne az üzemanyagcellás autók gyártása terén, amellyel a két ország jelentősen csökkenthetné károsanyag-kibocsátását, a Hyundai pedig növelhetné üzemanyagcellás autóinak értékesítését.

Jan Grevstad, Norvégia szöuli nagykövete szerint Dél-Korea energia, hajózási, olaj és üzemanyag iparainak tapasztalata remek lehetőséget biztosít a koreai és norvég vállalatoknak egyaránt arra, hogy közösen csökkentsék a fosszilis energiák felhasználását és az energiahasznosítást inkább a nap-, szélenergiára és más megújuló energiaforrásokra alapozzák.

„A norvég és koreai energia együttműködés tökéletes példája a közlekedési szektor” – mondja Grevstad a Koreai Ipartestület Szövetségének konferenciáján. „Dél-Korea erőforrás-technológiája Norvégia hidrogéntermelésével és hidrogén infrastruktúrájával együtt remek lehetőséget biztosítana mindkét fél számára.”    


Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor már több évtizede fejleszti üzemanyagcellás technológiáját, amely járművek egyáltalán nem bocsátanak ki üvegházhatást okozó káros anyagokat, amelyek a tudósok szerint felelősek a globális felmelegedésért. Az üzemanyagcellás autók csupán vízpárát bocsátanak ki, miközben a hidrogén elektromossággá alakul, amely az autó elektromotorját hajtja. A Hyundai Motor tájékoztatása szerint eddig összesen 503 darab Tucson/ix35 Fuel Cell modellt értékesítettek világszerte, amelyből 26 példányt Norvégiában használnak.

Norvégia tervei szerint 2025-től betiltaná a benzines és dízelmotoros járművek forgalmazását, amellyel zöldebbé, tisztábbá kívánná tenni gazdaságát. Dél-Korea Norvégia második legnagyobb ázsiai kereskedelmi partnere és a norvég beszállítóipar legnagyobb partnere.

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei