Erősíti amerikai SUV kínálatát a Hyundai


A Hyundai csoport a jövőben tovább kívánja erősíteni hobbiterepjáró-kínálatát az Egyesült Államokban azért, hogy kielégítse a szegmens iránt mutatkozó növekvő érdeklődést.

A Hyundai csoport két autómárkája, a Hyundai Motor és a Kia Motors jelenleg négy hobbiterepjáró modellel képviseltetik magunkat az USA autópiacán, ám iparági források szerint a csoport tervei szerint a modellkínálatot 2020-ig további négy típussal bővítik.    

Az Egyesült Államok egyre erősödő terepjáró-kereslete közepette a Hyundai a Santa Fe és Tucson modellekből a korábbinál 88 és 90 százalékkal többet értékesített, mint egy évvel korábban, míg a Kia Sorento és Sportage modellek eladásai 31 és 91 százalékkal nőttek ugyanekkor.


Az alacsony üzemanyagárak miatt a terepjárók piaca várhatóan a közeljövőben is növekedni fog majd. Amíg 2008-ban az amerikai piacon az eladott limuzinok aránya 51 százalék volt, addig ez idén már csak 41 százalékot képvisel, míg a SUV-ok értékesítési részaránya 30-ról 38 százalékra emelkedett.

A Hyundai csoport amerikai piacon kínált terepjáróinak száma jelentősen kisebb, mint pl. a General Motorsnál, ahol 17, míg a Toyotánál 11 féle terepjáró közül választhat az ügyfél. Erre válaszképpen a Hyundai luxusmárkájaként a Genesis két új terepjárót mutat majd be 2020-ig, amelyek közül az egyik egy nagyobb terepjáró 2019-ben, míg egy közepes méretű SUV 2020-ban érkezik.   


A Hyundai nemrég kezdte meg a Santa Fe terepjáró gyártását az alabamai gyárában is azért, hogy ki tudja elégíteni a modell iránt jelentkező hatalmas érdeklődést. Korábban a Santa Fét kizárólag a Kia Motors gerogiai üzemében szerelték össze, ahol a gyártás továbbra is zajlik.   

„Korábban a terepjárókat prémium autókként tartották számon. De mostanában az árak lejjebb mentek és a kompakttól egészen a hatalmas méretűig számos terepjáró közül lehet választani, így az amerikaiak is bővítették választási lehetőségeiket” – mondja a Koreai Autógyártók Egyesületének képviselője.  

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei