Ötszáz Hyundai busz kerül Türkmenisztánba


A Hyundai Motor nemrég szerződést kötött Türkmenisztán Közlekedési Minisztériumával, amelynek értelmében a minisztérium 500 New Aero Space City buszt vásárol az autógyártól.

A Hyundai Motor jövőre 500 új buszt szállíthat Türkmenisztánba, amely az új 27 személyes buszokat a türkmén Ashgabat városában megrendezésre kerülő 2017-es Ázsiai Beltéri és Harcászati Játékok alkalmával használja majd

A Dél-Korea és Türkmenisztán között még 2014-ben létrejött bilaterális egyezmény keretében létrejött 66 millió dolláros megállapodás a legnagyobb volumenű olyan megállapodás, amely egyelten típus külföldi szállítására vonatkozik. Ez egyenértékű 2 600 darab Sonata szállításával.


A türkmén kormányzat jelenleg igyekszik átalakításaival fejleszteni az ország közlekedési rendszerét, amelynek egyik eszközeként öregedő buszállományának cseréjével igyekszik felkészülni a 2017-es eseményre. A Hyundai Motor júliusban kezdi meg a buszok gyártását és 2017 szeptemberéig, a játékok megkezdéséig teljesíti teljes vállalását. A legyártott buszokat a Hyundai mérnökei az ország időjárási viszonyaihoz igazítja majd.

A Hyundai már korábban, 2009-ben 499, míg 2012-ben további 200 darab Aero City buszt szállított Türkmenisztán megrendelésére. A mostani újabb szállítmányával a Hyundai reméli, hogy megnövekszik az érdeklődés a márka iránt a közép-ázsiai régióban.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei