Készül a Hyundai Veloster második generációja


Habár a Veloster iránt az utóbbi években egyre kisebb az érdeklődés, a Hyundai mégis elkészíti a sportkocsi második nemzedékét, amelynek tesztelését már meg is kezdték.

A Hyundai Veloster megjelenésekor 2+1 oldalajtós megoldásával főképp a fiatalok körében keltett hatalmas érdeklődést, mostanában azonban – a vásárlók SUV-ok iránt élénkülő kereslete miatt – egyre kevesebb autót adnak el a típusból, amelynek nyomán számos piacon már meg is szüntették az autó forgalmazását. Amíg ugyanis 2014-ben még 27 598 Veloster kelt el, addig tavaly már csak 24 245 db. idén májusban 1 700 új Velostert helyeztek forgalomba, miközben tavaly májusban még 2 ezer felett volt az eladási darabszám.  


A piaci viszonyok és a kereslet csökkenése ellenére a Hyundai mégis úgy döntött, ad még egy esélyt a Velosternek, így a mérnökök már javában dolgoznak a sportkocsi második generációján. Ennek első kézzelfogható jele az a kezdetleges tesztautó, amelyet a vállalat németországi tesztközpontjánál kaptak lencsevégre nemrég.


Az autó ugyan a jelenlegi Veloster karosszériáját viseli, amely azonban mintha „túl szűk” volna az autó technikájához. A Hyundai vélhetően a lemezek alatt már az új generáció egyes alkotóelemeit teszteli ugyanúgy, ahogyan korábban már több új modellnél (Ioniq, Genesis G90, stb.) tették.


A fényszórók elég ijesztően kiállnak a lemezek közül csakúgy, miközben a motorháztető és az első sárvédők közé lemeztoldalékokat illesztettek, amelynek köszönhetően mintha nagyobb lenne a tengelytáv és a motortérben is biztosan történtek érdekes változtatások. Ezek közül elképzelhető, hogy nagyobb motor került az autóba, amely mindenképpen javítana a Veloster vezetési élményén.  


A prototípus oldalnézetén semmi érdemleges változtatást nem lehet észrevenni és első pillantásra a hátulnézet is teljesen azonos a most futó Veloster generációval. Közelebbről szemügyre véve azonban feltűnik, hogy ugyan a lökhárítóban még középen van a kettős kipufogóvég, a tesztautó kipufogói viszont már nem középen, hanem kétoldalt kaptak helyet.  


A nagy kipufogórendszer miatt egyelőre nem lehet megfigyelni, hogy az új Veloster vajon a mostani torziós rugóit kapta-e, vagy esetleg a futómű továbbfejlesztésével megkapja az Elantra Sport független hátsó kerékfelfüggesztéseit, amely szintén sokat javíthat a sportkocsi élvezetes vezethetőségén.


A Hyundai Veloster második generációja várhatóan csak 2018-ban mutatkozhat be, így a fejlesztőknek még rengeteg idejük van, amíg a végleges termék elkészül.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei