Együttműködik a Hyundai és a Van Gogh múzeum


A Hyundai Motor képviselői egy három éves megállapodást írtak alá az amszterdami Van Gogh múzeummal, amelynek során a márka kiterjeszti azon elkötelezettségét, hogy a művészetet még elérhetőbbé tegye. 

Az amszterdami Van Gogh múzeummal kötött megállapodás keretein belül a Hyundai Motor támogatást nyújt a múzeum multimédiás bejárásának, térképeinek és honlapjának koreai fordításában, amelynek révén még több koreai látogató érkezhet a múzeumba. Az együttműködés segítségével még nagyobb figyelem irányulhat a vadonatúj Hyundai Ioniq modellre, mivel a világ első, háromféle elektromos meghajtással rendelkező modelljének egy példányát a Van Gogh múzeum számára adományoztak.


A Van Gogh múzeummal kötött megállapodás illeszkedik a Hyundai Motor azon globális víziójához, hogy világszinten támogassa a művészetet. A vállalat már korábban is megállapodásokat kötött a londoni Tate múzeummal, a Los Angeles County művészeti múzeumával és a szöuli Modern és Kortárs Művészeti Múzeummal.  


„A Hyundai Motornál mi úgy hisszük, erős kapcsolat van a formatervezés és a technológia művészete között és célunk, hogy termékeinkkel ezt a kapcsolatot a világ táján élő emberek számára hozzáférhetővé tegyük” – mondja Hyung Cheong Kim, a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatója. „ A Van Gogh Múzeummal kötött együttműködésünk egy fontos lépés abba az irányba, hogy még szélesebb közönség ismerhesse meg a művészet és a formatervezés szépségét.”  


„Közös szenvedélyünk a világ legismertebb holland művésze, Van Gogh munkássága és élete” – mondja Axel Rüger, a Van Gogh Múzeum igazgatója. „Ez egy nagyon erős alapot ad az együttműködésünknek. továbbá új partnerünk szintén nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóság fontosságának.”


A megállapodás részeként a Hyundai Motor többek között a Hyundai Ioniq több példányát bocsátja a Van Gogh Múzeum rendelkezésére. A Hyundai Motor egyik Ioniq modelljét ezen alkalomból Van Gogh ikonikus munkája, a napraforgók alapján burkolták be.  


A Hyundai Motor zéró és alacsony károsanyag-kibocsátású modellje, az Ioniq vezetési élményt kényelmet nyújt elérhető áron. Az Ioniq a világ első olyan autója, amely háromféle elektromos meghajtással lesz kapható. A hibrid és az elektromos verzió 2016 őszétől kerül a Hyundai európai márkakereskedéseibe, míg a Plug-in változat jövőre mutatkozik be.  


A Van Gogh Múzeumban található Vincent Van Gogh műveinek legnagyobb gyűjteménye. Nem kevesebb, mint kétmillió ember látogatja a múzeumot évente, akik között egyre több koreai nemzetiségű: csak 2015-ben 25 ezren és ez a trend az interneten is megfigyelhető. Ezen növekvő érdeklődés ösztönzésére a Hyundai Motor támogatása révén a multimédiás tárlatvezetést, térképet és honlapot koreai nyelvre fordítják le. Ám ez még csak a kezdet a Hyundai Motor fenntartható támogatási programjában, ahol a múzeum egyéb más tevékenységeiben is közreműködnek majd.     


Ez az együttműködés lehetőséget ad számunkra, hogy a látogatók még jobban megismerhessék Vincent Van Gogh életét és munkásságát, továbbá a múzeum fenntarthatósági jelleme is vonzó számunkra” – mondta Wang-Chul Shin, a Hyundai Motot Netherlands elnöke.   

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei