Kétmillió Hyundai terepjáró kelt el Koreában


A legfrissebb iparági adatok szerint a Hyundai Motor által Dél-Koreában eladott terepjárók mennyisége elérte a kétmilliós darabszámot, amelynek csaknem felét a Santa Fe tette ki.  

A Hyundai az első olyan koreai autógyártó, amely több mint kétmillió hobbiterepjárót értékesített hazai autópiacán. Az iparági adatok alapján a Hyundai összesen 2 012 ezer darabot adott el terepjáróiból azóta, hogy 1991-ben bemutatkozott az autógyártó első saját terepjárója – a Mitsubishi Pajero alapjára épített Hyundai Galloper.

A Gallopert követően a Hyundai további öt terepjáró modellt dobott piacra az azóta eltelt 25 évben: a Santa Fét, a Terracant, a Tucsont, a Veracruzt és a Maxcruzt. Ezek közül a Galloper, a Terracan és a Veracruz modellek gyártását időközben a Hyundai leállította.


A fenti típusok közül egyértelműen a Santa Fe a vállalat legsikeresebb terepjárója, az első generáció 2000-ben történt megjelenése óta összesen 965 340 darab kelt el belőle Dél-Koreában. A Santa Fe modellből most dobták piacra a 2017-es változatot, amely elsősorban biztonsági és kényelmi extráival kínál többet a korábbiaknál.

„A 2017-es Santa Fében továbbfejlesztett levegő frissítő teszi kényelmessé az utazást, a biztonsági ajtóreteszelő pedig parkolás közben alapáron védi a behatolóktól a vezetőket” – mondta a Hyundai képviselője.  „Az új Santa Fe számos olyan opciót tartalmaz alapáron, amelyekkel még több ügyfelet megnyerhet magának.”


A 2017-es modell alapjaira épülve a Hyundai elkészítette a Santa Fe 1 Million Edition kivitelét, hiszen az autóból 2000. óta immár 960 ezernél is több példány talált gazdára és az eladások ütemét figyelembe véve a vállalat számításai szerint még idén elérik az egymilliós határt.  

Az 1 Million Edition különleges kivitel félmatt krómozott külső tükörborítást és hűtőmaszkot kapott, miközben felszereltségéhez a küszöbvilágítás, a kettős hátsó kipufogó és a jellegzetes Santa Fe embléma is hozzátartozik. Belül burgundi vörös bőrülések és szarvasbőrrel kombinált textilanyagok emelik az autó minőségét.  


A különleges modellben különböző biztonsági opciók és részben autonóm vezetéstámogató funkciók is helyet kaptak, mint pl. az automata vészfékrendszer, intelligens sebességszabályzó, automata távfényszóró és sávtartó asszisztens.

Forrás: koreaherald.comkoreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei