Alabama kormányzója járt a Hyundai üzemében


Alabama állam kormányzója, Robert Bentley nemrég látogatást tett a Hyundai Montgomery összeszerelő üzemében, ahol nemrég kezdődött meg a Santa Fe gyártása.

Bentley és csapata, valamint a média képviselői nagyjából egy órás gyárlátogatáson vettek részt, amelynek során kisvonattal járták körbe a Hyundai Motor Manufacturing Alabama létesítményeit. A látogatás természetesen az alapoknál indult, így a kormányzó végigkövethette, hogy a 17 órás folyamat közben hogyan alakul át a sima acéllemez formás járművé.   


A látogatás során Bentley megfigyelhette, ahogyan a leginkább sötétkék vagy vörös vállalati színekbe öltözött munkások, valamint a sárgára és feketére festett robotok látszólag jól összehangolt táncot lejtve illesztik össze az alkotóelemeket, amelyekből nemcsak Santa Fe, hanem Sonata és Elantra modellek is születnek.  


Jelenleg nagyjából 3 ezer munkás dolgozik az alabamai üzemben, akik munkáját 350 robot segíti. Ezek együttesen lehetővé teszik, hogy az üzem a hét öt napján 24 órában működhessen, amely mellett kiválasztott szombati napokon is folyhat a termelés. Idén kb. 36 700 Santa Fe, 183 200 Elantra és 175 100 Sonata modell gyártását irányozták elő.


A látogatás legvégén, a végszereldében a kormányzónak lehetősége volt beülni egy éppen elkészült ezüstszürke Santa Fe vezetőülésébe is, amelyen már az ajtó kinyitásakor érezhető volt a jellegzetes újautó illat. A Santa Fe előző generációját eredetileg 2005 és 2010 között gyártották Alabamában, 2010 után pedig a most futó modell a Kia georgiai létesítményéből került ki.  


Bentleyt teljesen lenyűgözte az, amit az üzemben tapasztalt: „Örülünk, hogy a Santa Fe visszatért Alabamába” – mondta. „A Santa Fe remek autó és sok amerikai limuzin helyett most inkább terepjárót vesz és a Hyundai ennek megy elébe.” Bentley megemlítette az emberek és robotok összhangját is. „Nagyon lenyűgöző a Hyundai üzem automatizáltsága. Sok autógyárban jártam már itt Alabamában és mind remek munkát végeznek. De egyik sem ér fel a Hyundai automatizáltságához, a robotok fantasztikus munkát végeznek.”


Miközben Bentley nyilatkozott, Bill Newton pénzügyminiszter azzal volt elfoglalva, hogy – akár egy igazi vásárló -  tüzetesen átnézze az éppen elkészült Santa Fét. Mint később kiderült, azért tette ezt, mert ő valóban potenciális vásárló. Newton ugyanis elmondta, megkérte Bentleyt, hadd csatlakozzon hozzá, így egyedi képet kaphat arról az autóról, amelyet hamarosan megvásárol.    


Newton már most is egy Hyundai boldog tulajdonosa, aki elmondta, fiának hamarosan autóra lesz szüksége és arra gondolt, odaadja neki a most használt autót, ő maga pedig egy új Santa Fét vásárol. „Ezek remek autók” – mondja, és pénzügyminiszterként hozzáteszi: „....és áruk alapján a többi terepjáróval összevetve remek ajánlatnak számítanak.”


Forrás: al.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei