Újabb részletek a Hyundai Creta orosz változatáról


A Hyundai orosz képviselete újabb információkat hozott nyilvánosságra a Creta kisterepjáró helyi gyártású változatáról, amelyet Moszkvában már ki is állítottak.

A Hyundai Creta orosz változata ugyan csak a nyár végén mutatkozik be hivatalosan, a helyi képviselet azonban nyilvánosságra hozta az autó teljes műszaki specifikációját, valamint a választható felszereltségi szinteket. A szentpétervári üzemben készülő új Creta modell árait azonban később, várhatóan augusztus elején hozzák majd nyilvánosságra.   


A Hyundai Creta orosz változata kétféle erőforrással és háromféle felszereltségben lesz elérhető. Az alapváltozatokat egy 1,6 literes, 123 lóerős és 151 Nm maximális nyomatékú benzinmotorral szerelik, amely mellett egy 2,0 literes, 149 lóerős és 192 Nm nyomatékra képes motor is kapható lesz, amelyekhez hatfokozatú manuális váltóművet kapcsolnak, felárért viszont szintén hatfokozatú automata is kérhető. A nagyobb motorral szerelt Creta elsőkerék-meghajtás mellett összkerékhajtással is rendelhető lesz.


Az 1,6-os benzines 12,3 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 169 km/óra, míg a nagyobb erőforrás 10,7 másodperc alatt éri el a százas tempót. Dízelmotoros változatot egyelőre nem terveznek bevezetni, viszont a tervezők az orosz viszonyokra figyelemmel úgy alakították át a motorokat, hogy azok 92-es oktánszámú benzinnel is képesek legyenek működni.


A Creta alapfelszereltségében blokkolásgátló, dupla első légzsák, szervokormány, menetstabilizáló rendszer, állítható magasságú vezetőülés, USB és AUX csatlakozású, telefonkihangosítóval felszerelt rádió, elektromos ablakemelő és keréknyomás-ellenőrző rendszer is megtalálható. Klímaberendezés, elektromos, fűthető külső tükrök, fűthető első ülések és központi zár csak a következő Active felszereltségben érhető el.    


A Hyundai Creta egyik példányát már most is meg lehet tekinteni a moszkvai Novy Arbatban található Hyundai Motorsúdióban. A sötétkék, Comfort Packager Advanced csomaggal legjobban felszerelt autó egy előszériás példány, amelynek belső tere még nem teljesen a végleges kivitelezést kapta.


„Szeretnénk piacvezetővé válni ebben a szegmensben, amihez most a legalkalmasabb az idő” – mondta Alex Kalitsov, a Hyundai Motor CIS ügyvezetője. „Terveink szerint augusztustól december végéig 20 ezer autót szeretnénk eladni, vagyis átlagosan 4 ezret havonta. Kalitsov biztos abban, hogy a Hyundai Creta a piac egyik éllovasává válhat Oroszországban.


Kezdetben összesen hétféle színben lesz elérhető a Creta, ám 2017-ben ehhez két további színárnyalat is érkezik majd. Az árakat ugyan augusztusig nem hozzák nyilvánosságra, de a legnagyobb konkurensek árait figyelembe véve a Creta alapváltozata 860 ezer rubel alatt várható.  

Forrás: drive.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei