A Hyundai Solaris Oroszország legnépszerűbb autója


A Hyundai Solaris kisautó az idei év első felének értékesítési adatai alapján átvette a vezető helyet a Lada Granta modelltől Oroszországban.

A Koreában és a világ más részein Accent néven forgalmazott Solaris kifejezetten az orosz piac igényei számára alakították át és 2011. óta kapható Oroszországban. A legfrissebb iparági adatok alapján az orosz piacon 2016 január és június vége között összesen 45 930 darab Solaris talált gazdára, amellyel immár hivatalosan is a legkeresettebb modell az autópiacon.     


A Solarisból nagyjából kétezerrel több fogyott ebben az időszakban, mint a helyi autógyártó, a Lada Granta modelljéből. Ugyanebben az időszakban ugyanis összesen 43967 Lada Grantát vásároltak az oroszok, miközben az eladási toplista harmadik helyére a Hyundai Solarisszal azonos alapokon nyugvó és a szentpétervári Hyundai üzemben egy gyártósoron készülő Kia Rio került.


Ezzel a kettős dobogós eredményével a Hyundai csoport összesen mintegy 134 ezer autót értékesített Oroszországban, ahol piaci részesedésük elérte a 20 százalékot. Az előző év azonos időszakához viszonyítva a Hyundai csoport piaci részesedése 0,1 százalékponttal emelkedett.  

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei