Ausztráliában tesztelik a Hyundai Elantra Sport változatát


Hónapokkal azelőtt, hogy hivatalosan is bemutatna, megjelent az ausztrál utakon a Hyundai Elantra Sport változata.

Egy ausztrál autós magazin szemfüles olvasója Sydneyben kapta lencsevégre a Hyundai Elantra Koreában nemrég bemutatott erősebb Sport változatát, amelynek futóművét, kormányzását a gyártó ausztrál képviselete a helyi igényekhez, útviszonyokhoz igazítja 


Az Elantra ezen példányáról ugyan hiányoztak a márka- és típusjelzések, az álcázás teljes hiánya miatt viszont láthatóak az áprilisban Koreában bemutatott Sport változat jellegzetesen eltérő stílusjegyei. Ilyenek a nagyobb, agresszívabbra rajzolt lökhárítók, fekete keretes hűtőmaszk és vörös betétes fényszórók, míg oldalról a vörös féknyergek adhatnak támpontot arról, hogy az autó nem egy szokványos Elantra.    


Az új válrozat azonban jóval több, mint egy sportosra maszkírozott limuzin, ugyanis az ausztrál piacon várhatóan Elantra SR néven forgalomba kerülő modell motorházteteje alatt egy 1,6 literes, 200 lóerős T-GDi turbómotor dolgozik, amely megegezik a Veloster Turbo (SR) változatában is kapható erőforrással. Az új Elantra SR vezethetőségét javítja a 20 mm-rel alacsonyabbra engedett felfüggesztés, valamint a hátsó multilink felfüggesztés is. a turbómotorhoz hatfokozatú manuális, vagy hétfokozatú automata sebességváltó választható.  


Az Elantra új generációja idén februárban érkezett meg Ausztráliába, míg az új SR változat várhatóan még az év vége előtt kapható lesz a kontinensen. Mivel az i30 Turbo változatát csak a cseh üzemben készítik, ezért a kis eladási darabszám és a nagy szállítási költség miatt gazdaságtalan lenne azt Ausztráliában forgalmazni  Éppen ezért a sportkocsikra különösen érzékeny ausztrál közönség már nagyon várja a Koreában készülő Elantra igazi sportváltozatát.

Forrás: carsguide.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei