Első képeken az új Hyundai i30 műszerfala


A harmadik generációs Hyundai i30 amerikai tesztelése intenzíven zajlik, amelynek egyik pihenőjében sikerült lencsevégre kapni az új modell megújult műszerfalát is.  

Az elmúlt hónapokban már számtalan alkalommal sikerült a kémfotósoknak felvételeket készíteniük a jövőre forgalomba kerülő harmadik generációs Hyundai i30-ról. Most az amerikai hőségtűrő-képességet vizsgáló teszten egy a korábbiaktól eltérően álcázott példányt sikerült lefotózni, amelynek belső teréről is sikerült fotókat készíteni.


A külső megjelenésről nemrég már sikerült ugyanitt, a Halál Völgyében tesztelt másik autó alapján képet kapnunk. Most a korábbiaknál jobban álcázták az autó első részét, de itt is megjelenik a lökhárítóban megbújó, függőlegesre húzott LED menetfény, amely a hírek szerint ezen funkciója mellett az irányjelző szerepét is betölti majd. Ezenkívül látható a korábbiaknál szűkebbre rajzolt, LED technikával rendelkező fényszóró is.   


Az új i30 oldalnézete jórészt megegyezik a jelenleg is kapható változatéval, a korábbiaktól eltérően azonban már nem takarták el a C oszlop háromszögablakát, amely a mostani változat szögletes csúcsaival ellentétben formásabb keretet kapott. A háromszögablak hátsó ívét követően annál azonban sokkal meredekebben ereszkedik a hátsó traktus, ami az új formai megoldás mellett nyilván kihat a belső helykínálatra is.


Hátul is teljesen új formákat láthatunk, hiszen a vadonatúj hátsó lámpatesteket eltakarták ugyan, de a vékony álcaréteg alatt azért jól látható formájuk, elrendezésük. Ezek alapján megállapítható, hogy a hátsó lámpák a korábbiaknál ívesebb formavilágot kaptak, követve a szintén ívesre húzott hátsó szélvédő alsó keretét. Alatta újra látható a lökhárítóba szerelt két fényvisszaverő prizma, lejjebb pedig mindkét oldalt kivezetett kipufogócső utal egy nagyobb teljesítményű változatra.


A legnagyobb újdonság azonban az, hogy első alkalommal pillanthatunk be az új i30 utasterébe, ahol nem takarták le a műszerfalat sem. A fotók alapján az autó belső tere gyakorlatilag készen áll a bemutatásra, minden elem a helyén van, semmi sem hiányzik. A műszerpult egésze teljesen új dizájnt kapott, ami teljesen egyedi, csupán egyes részleteiben hasonlít a Hyundai más modelljeire.


Az új i30 belső terének meghatározó eleme a középkonzol felső részén trónoló új multimédiás rendszer, amely kiemelkedik a műszerfal síkjából, ráadásul a korábbiaktól eltérően a szellőzőrostélyok a képernyő alatt helyezkednek el. Ez alatt kapott helyet az autó klímaközpontja, amelynek kialakítása a Tucsont idézi.


Az új i30 kormánykereke nagyon hasonlít az Ioniq sportos kormányára, itt viszont annak alsó íve megmaradt, nem csapták le. A kormány mögött viszont váltófüleket találunk, ami nagyon hiányzott a mostani i30 hétfokozatú duplakuplungos automatájához. A kormánytól balra felfedezhetőek a modern vezetéssegédek kapcsolói, a holttérfigyelő rendszer mellett itt kapcsolható a sávtartó asszisztens is. A műszeregység szintén egy ismerős részlet, hiszen valami teljesen hasonló analóg kijelzők találhatóak a Tucsonban is.


Már nem kell sokat várni a harmadik generációs Hyundai i30 bemutatásáig, hiszen az új modell az októberi Párizsi Autószalonon tartja világpremierjét és ahogyan lenni szokott, a márka marketinggépezete már jóval az esemény előtt beindul, így talán már korábban is megismerhetjük az új i30 végleges formáját és műszaki adatait.   

Forrás: autoweek.nl

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei