Negyedik hónapja veretlen a Hyundai i30 Ausztráliában


A Hyundai ismét azzal döbbentette meg Ausztrália autópiacát, hogy júniusban újra annyi i30-at értékesítettek, ami 11 éve példátlan a helyi piacon.

A Hyundai értékesítői 2016 júniusában 6 400 darabot értékesítettek abból az i30 modellből, amelynek vételárát 7 000 dollárral 19 990 ausztrál dollárra mérsékelték néhány hónappal korábban. Legutóbb 11 éve a helyi gyártású Holden Commodore ért el hasonlóan rekordszintű eladási adatokat, amikor 2005 júniusában 6 800 példány fogyott Ausztráliában.  

A Hyundai i30 az átlagos újautó-eladási darabszám több mint háromszorosát elérő értékesítési adatait mögött sokan azt gyanították, hogy nem minden megvásárolt autó érkezett meg valóban az ügyfelekhez, vagyis a darabszám jelentős része amolyan „virtuális” autó, amit eladottként jelentettek le, de mégsem helyeztek forgalomba.  


A Hyundai egyik névtelenséget kérő helyi kereskedője szerint azonban az i30 júniusi eladási adataiban nincs nagy trükközés, az eredmény „nem olyan rossz, mint más márkáknál, ahol az autók lehívását kérik (eladottnak tekintik). A Hyundai ugyan egy kis nyomást gyakorolt a hónap vége felé, de ez csak az i30 eladások maximum 10 százalékát érinthetik.”

a Hyundai értékesítési sikerei a végéhez közelednek, mivel a kereskedőhálózat júliustól már 3 000 dollárral magasabb, 22 990 dolláros áron értékesíti az i30 modellt. „Arra számítunk, hogy az i30 eladások jócskán visszaesnek majd, hiszen a 19 990 dolláros ár egy lélektani határ volt az autóvásárlók számára” – mondta egy másik nagy Hyundai kereskedő.


A négy hónapos eladási növekedés miatt a Hyundai i30 a Toyota Corolla és a Mazda3 előtt vezeti az éves újautó-eladási listát. Emellett az akciókkal megtámogatott Toyota Camry és a helyben gyártott Holden Commodore is szépen tudott teljesíteni, amelyekből 3-3 ezer darab talált gazdára június hónapban.  

Forrás: news.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei