Októbertől kapható a Hyundai Ioniq Angliában


A Hyundai angol képviselete hivatalosan is nyilvánosságra hozta az Ioniq hibrid és elektromos változatának felszereltségét és árazását, az autó forgalmazása pedig október 13-án veszi kezdetét.

Az összesen hétféle színben elérhető új Ioniq 1,6 GDi SE hibrid változatának alapára 19 995 angol font (kb. 7,5 mFt), amely modell alapfelszereltségébe 15 colos könnyűfém keréktárcsák, telefonkihangosítóval ellátott digitális rádió, sebességszabályzó, tolatóradar, tolatókamera tartozik, biztonsági ellátmánya pedig az automata vészfékrendszert. Sávtartó asszisztenst és keréknyomás-érzékelőket tartalmaz. 

A 21 795 fonttól kapható Premium változatban az előzőeken túl kulcsnélküli rendszer, első ülésfűtés, kormányfűtés, Bi-xenon fényszórók, LED hátsó lámpák és Supervision műszeregység is megtalálható. Itt már alapáron jár a TomTom Live szolgáltatásokkal felszerelt navigáció, Infinity hangrendszer Apple CarPlay és Android Auto csatlakoztatási lehetőséggel. 


A hibridkínálat csúcsán álló Premium SE kivitelben a kényelmet tovább fokozzák a fűtött és szellőztetett első bőrülések, hátsó üléslapok és bőr kormánykerék, valamint a memóriával ellátott elektromosan állítható vezetőülés. A biztonsági ellátmány a holttérfigyelő rendszerrel, hátsó keresztirányú forgalmat figyelő rendszerrel, első parkolóradarokkal válik teljessé, míg a megjelenést fényét a 17 colos alukerekek emelik ki.    

A 28 995 fonttól (kb. 10,8 mFt), hatféle színárnyalatban elérhető Ioniq Electric alapváltozata a hibrid Premium kivitelére épül, azonban azon túl esőérzékelős ablaktörlőket, 16 colos alufelniket, LED fényszórókat és egyéni formájú LED hátsó lámpatesteket, valamint fejlett intelligens sebességszabályzót is kap. A navigációs rendszer szintén az Ioniq Electric összes változatában szériafelszereltség.


Az Ioniq Electric Premium SE a hibrid Premium SE változat felszereltségére épül, így 30 795 fontos árában fűtött és szellőztetett első bőrülések, hátsó üléslapok és bőr kormánykerék, valamint a memóriával ellátott elektromosan állítható vezetőülés, holttérfigyelő, első pakrolóradar és különleges mintázatú 16 colos alufelni is megtalálható.

Az Ioniq Electric Nagy-Britanniában várhatóan jogosult lesz a konnektoros járműveket érintő támogatási rendszernek, amelynek részeként a vásárlók 4 500 fontos (kb. 1,7 mFt) hozzájárulást kapnak az államtól.


Minden Ioniq Electric modell rendelkezik gyorstöltő-csatlakozóval, amellyel a teljesen lemerült akkumulátor 33 perc alatt képes 80 százalékos szintre feltöltődni. Az Ioniq Electric energia-visszanyerését a kormánykerékre helyezett fülekkel állítható regeneratív fékrendszer is segíti.

Az összes Ioniq modell természetesen megkapja a Hyundai ötéves, segélyszolgálatot és éves átvizsgálást is magában foglaló garanciacsomagját, amely mellett az autó nagyfeszültségű akkuira 8 év/200 ezer kilométerre érvényes garanciát is vállalnak. 


„A vadonatúj Hyundai Ioniq a világ első olyan autója, amit háromféle elektromos meghajtó-rendszerrel is meg lehet vásárolni és amely még több vásárló számára teszi elérhetővé az alacsony- vagy zéró károsanyag-kibocsátású mobilitást” – mondta Tony Whitehorn, a Hyundai Motor UK elnök-vezérigazgatója. „A Hyundai innovatív megközelítésével kompromisszummentes formát és vezetési élményt, a legfrissebb konnektivitási és biztonságtechnikai megoldásokat hozott létre, amely mellé a legjobb garanciacsomagot nyújtja az iparágban. Ez egy fontos mérföldkő a fenntarthatósági stratégiánkban is, amelynek során innovatív technológiákat vezetünk piacra és kiterjesztjük a vállalat környezetbarát termékkínálatát, amelyben már ma is megtalálható a világ első sorozatgyártásban készülő üzemanyagcellás autója, az ix35 Fuel Cell.”

A Hyundai Motor UK egyúttal azt is bejelentette, hogy az angol POD Point töltőhálózat-gyártóval kötött együttműködést a vásárlók otthoni töltőpontjainak kiépítéséhez, illetve ugyanilyen töltőállomások kerülnek kiépítésre a Hyundai brit kereskedőhálózatában és az importőr létesítményeinél is.


„Az eddigi 22 ezer töltőpont kiépítésével a POD Point technológiai tapasztalata a folyamatosan magas vevőelégedettségi mutatóikkal együtt a POD Point egyértelmű választás volt számunkra, amikor töltőpartnert kerestünk az Ioniq modellünkhöz.”  

„A Hyundai Ioniq bevezetése újabb bizonyítéka annak, hogy a konnektoros járművek jelentik az autóipar jövőjét” – mondta Erik Fairbairn, a POD Point alapító vezérigazgatója. „Izgatottan várjuk, hogy magas színvonalú vásárlói szolgáltatásainkkal és elsőrangú telepítési tapasztalatunkkal a Hyundai ügyfeleit is az elektromos autók világában üdvözölhessük.”   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei