Új török gyárból érkezhet a Hyundai kisterepjárója


A török kormányzat beruházásösztönző intézkedéseinek is köszönhetően a Hyundai a közeljövőben úgy dönthet, hogy új európai kisterepjáróját a helyi Hyundai üzemében fogja gyártani.

A Hyundai végre rászánta magát és belép a gyorsan növekvő európai kisterepjárók szegmensébe is. Az új modell 2017-2018 körül mutatkozhat majd be, gyártása pedig két helyen zajlik majd: a hazai, egyes ázsiai, valamint vélhetően Észak-Amerika piacaira a Hyundai koreai Ulsanban található gyáróriásában, míg mellette az európai piac számára várhatóan Törökországban készül majd.   

„Egyelőre még semmi nem tiszta, de a kormány beruházásösztönző csomagja nagyon tetszik a koreai vezetőségnek, ezért ez növeli Törökország esélyeit” – mondja Ali Kibar, a Hyundai Assan vállalat vezetője. „Folyamatosan tárgyalunk a kisterepjáró gyártásának feltételeiről, így remélem, haamrosan be is jelenthetjük a jó hírt.”   


Kibar arról is beszélt, hogy a Hyundai másik, csehországi üzeme teljes kapacitáson termeli az autókat, ami főként a Tucson népszerűségének köszönhető. Kibar szerint így jó esély van arra, hogy a Hyundainál a törökországi beruházás mellett döntenek.   

„Mong Hyun Yoon, a Hyundai Assan koreai elnöke nagyon biztos a dolgában” – teszi hozzá Kibar. „A beruházási terveink igen jól haladnak, amit most az ösztönző csomag is felgyorsíthat. Jelenleg ráadásul a Hyundai hátrányban van a riválisaival szemben, hiszen nincs megfelelő kisterepjárójuk a fejlett piacok számára. Mi is teljes kapacitáson, 245 ezer autónál tartunk, így az az elsődleges célunk, hogy egy teljesen új üzemet hozzunk létre a meglévő mellett. Itt kezdetben évi 100 ezer, később akár 200 ezer autó is készülhetne, amelynek nagy része az új kisterepjáró lenne.”  

Forrás: aktifmedya.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei