A Hyundai a haszonjárműpiacon terjeszkedne Indiában


Miután a személyautó-gyártásban az egyik meghatározó szereplővé nőtte ki magát, a Hyundai Motor Indiában is szeretné tevékenységét a haszonjármű-piacra is kiterjeszteni.

Indiai megbízható sajtóinformációk szerint a Hyundai megkezdte annak vizsgálatát, hogyan tudná bevezetni haszonjárműveit az indiai piacra. Ezzel folytatná azt a terjeszkedési irányzatot, amelybe korábban már Európában is belekezdett.  

A koreai anyacég mára immár a világ 130 piacára szállítja haszonjárműveit, amelyek után Indiában előbb kisteherautókat, teherautókat, később pedig buszokat is forgalmaznának. Az időtervek és a haszonjárművek beszerzési útvonala egyelőre még nem tiszta, ám a vállalat nyitott az importra és a helyi termelésre is.  


A Hyundai Motor nagyjából 100 ezer haszonjárművet értékesít jelenleg évente. A többi globális autógyártóhoz hasonlóan a Hyundai is felismerte, India lényeges szerepét a továbbfejlődéshez, amelyhez tökéletes alapot jelenthet az autógyártó személyautó-részlegének elmúlt húsz éves sikertörténete mellett annak forgalmazási háttere és kereskedelmi hálózata.   


A Hyundai Motor 1978-ban buszokkal kezdte haszonjárművek karrierjét, míg a teherautók gyártását 1984-ben indította el. Három gyárban, Koreában, Törökországban és Kínában is gyártanak Hyundai haszonjárműveket, utóbbi 2014-ben nyílt meg. India bekapcsolásával a Hyundai haszonjármű üzletága közép- és hosszabb távon is jóval nagyobb mértékben növekedhet, mint eddig.  


A haszonjármű-piac Indiában jelentős bővülés előtt áll. Az idei év áprilisa és októbere között a közepes és nagyméretű teherautók eladása 15 százalékkal 15 749 darabra emelkedett, míg buszból 33 százalékos növekedéssel 3 185 darab kelt el. A piacot már évtizedek óta a Tata Motors és az Ashok Leyland vállalatok uralják. Előbbi a teherautók piacának 55 százalékát, utóbbi pedig 30,6 százalékát uralja, míg ugyanez az arány a buszok esetében 34 és 44,6 százalék.  

Forrás: autocarpro.in

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei