Elkészült az utolsó ötajtós Hyundai i30 Nosovicében


November utolsó napján a Hyundai Motor Manufacturing Czech nosovicei üzemében elkészült az utolsó második generációs ötajtós kompakt i30, amelyből pályafutása alatt csaknem 400 ezer darab került a világ 54 országába.

Nosovicében múlt hét szerdán, az éjszakai műszak elkészítette az ötajtós Hyundai i30 második generációjának utolsó példányát. A sorozatgyártás megkezdése, 2012 januárja óta a népszerű modellből összesen több mint 373 ezer darab hagyta el a futószalagokat. Az autó különösen Európában volt igen keresett, de a Hyundai cseh gyára emellett a világ más tájaira is szállított a modellből, amely összesen 54 országba jutott el.


Összességében kevesebb, mint öt év telt el azóta, hogy 2012 januárjában legördült az első példány a második generációs Hyundai i30-ból. A modellből a legtöbbet, 109 ezer példányt Németországba szállítottak, második helyen több mint 68 ezer példánnyal az Egyesült Királyság áll, míg közel 48 ezer autót szállítottak Spanyolországba is, ahová a legutolsó példány is kerül. A gyárnak otthont adó Csehország is jelentős mennyiségű, összesen 31 600 darab autót rendelt és ezzel a lista negyedik helyén áll. Az Európai Unión kívüli országok közül a típus legnagyobb felvevőpiacai közé tartozik Oroszország, Törökország, Ausztrália, Izrael és Marokkó.      


A HMMC gyárában nemcsak az alap ötajtós változatok készültek, hiszen 2012 júniusában elkezdődött a kombiváltozat összeszerelése is, amelyhez ugyanazon év novemberében csatlakozott a háromajtós változat is. Az i30 Coupe gyártását ugyan már korábban, november 11-én befejezték, a kombi viszont továbbra is gyártásban marad, amíg az új i30 családi változata jövőre megérkezik.


A pályafutását ezzel most befejező Hyundai i30 már a bemutatkozásakor hatalmas figyelmet kapott, amikor Martin Winterkorn, a Volkswagen csoport akkori elnöke nem leplezte csodálatát az új Hyundai i30 iránt és a Frankfurti Autószalon egyik kiállított autójában ülve dicsérte azt anélkül, hogy tudta volna, hogy szavait videóra veszik.


A következő, immár harmadik generációs modellt nemrég mutatták be az importőröknek Nosovicében, ahol több mint száz autóipari szakembernek volt lehetősége arra, hogy autópályán és szeles országutakon kipróbálja az új modellt. Az új i30 vezetési tulajdonságai, kiváló biztonsági és vezetéstámogató rendszerei és persze érett formaterve mindenkit lenyűgözött. Az új generációs Hyundai i30 gyártása tervek szerint még idén megkezdődik, forgalmazása pedig 2017 első negyedévében várható.  

Forrás: hyundai-motor.cz 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei