A Hyundai jövőre terepjárókra és alternatív hajtású modellekre összpontosít


A Hyundai csoport nyilvánosságra hozta 2017-re szóló terveit, amelynek középpontjában a hobbiterepjárók és környezetbarát modelljeinek bővítése áll. 

A Hyundai Motort és a Kia Motors autóipari vállalatokat is magában foglaló Hyundai Motor Group további testreszabott hobbiterepjárókat fog bemutatni az egyes helyi piacokon azért, hogy minél jobban kielégíthesse az igényeket, amelyek mellett bővítik az alternatív meghajtású, vagyis a közlemény szerint Új Energiájú Járműveket (angolul New Energy Vehicle - NEV) kínálatát is.  

Mindkét autógyártó új kisterepjárót fog bemutatni Koreában és Európában is, amelyek mellett hobbiterepjárók gyártását is megkezdi a nemrég megnyitott negyedik Hyundai üzem Kínában, amellyel a kínai piaci igényeket igyekeznek majd kielégíteni.  


A vállalatcsoport emellett igyekszik minél nagyobb részesedést szerezni az alternatív meghajtású járművek szegmenseiben is, amelyekhez jó alapot biztosít a Grandeur rövidesen bemutatkozó hibrid és az Ioniq és a Kia Niro hibrid mellett 2017-ben érkező plug-in hibrid változatai. A környezetbarát autók piacát jelenleg a japán Toyota vezeti, amely a piac 51 százalékát birtokolja, miközben eddig a Hyundai csoportnak mindössze 3 százalékos rész jutott.    

Az elemzők szerint a vállalat összesített értékesítési tervszámát valahol 8,2 millió körül fogják meghatározni 2017-re, ami csupán kevéssel múlja felül a 2016-os eredményt. A bővülés hátterében a nemrég megnyitott negyedik kínai Hyundai üzem mellett a Kia első mexikói összeszerelő létesítményének hozzáadott termelése áll.  


A 2016-os év nagyon küzdelmes volt a konglomerátum számára. A csoport koreai piaci részesedése az importmárkák megjelenése óta októberben először esett 60 százalék alá, amely mellett a külföldi kereslet a globális gazdasági lassulás következtében jelentősen visszaesett. Az év gazdasági értékelése december közepén általában egy kétnapos megbeszélésen történik Szöulban, ám idén ezt négynaposra bővítették, ahol a Hyundai és Kia 50 fős globális vezetői csoportja vett részt, így a beszámolók mellett volt elég lehetőségük arra, hogy megfelelően értékeljék a 2016-os évet és megvitassák a jövőre vonatkozó stratégiákat.  

A mostani összejövetelen különböző problémákról és jövőbeli forgatókönyvekről is tanácskoztak, többek között a Donald Trump elnök által felvetett észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezmény újratárgyalása, a fejlődő piacok gazdasági nehézségei és az amerikai kamatlábak emelése is szóba került. 

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei