Összeszerelő üzemet tervez a Hyundai a Fülöp-szigeteken


Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor legújabb összeszerelő üzemét a Fülöp-szigeteken tervezi felépíteni azért, hogy a japán riválisok uralta Délkelet-Ázsiában is növelni tudja eladásait.

Több helyi autóipari forrás szerint a Hyundai Motor a helyi képviseletével, a Hyundai Asia Resources (HARI) vállalattal közösen kérelmet nyújtott be a Fülöp-szigeteki kormányzat felé egy olyan összeszerelő üzem létesítésére, amelynek alkotóelemeit külföldről importálják és csak a kész jármű összeszerelése zajlana a Fülöp-szigetek Laguna tartományában található Santa Rosa mellett felépítendő létesítményben.


A Hyundai Motor és kizárólagos forgalmazója első körben úgy tervezi, hogy a HARI által alapított Star Motors Manufacturing vállalat által üzemeltetett összeszerelő üzemben évente 5-6 ezer új jármű készülne, majd ezt később évi 40 ezer darabra növelnék. A létesítményben leginkább a Hyundai legkisebb Eon modelljének összeszerelése zajlana, amely 800 köbcentis benzinmotorjával rendkívül népszerűvé vált India mellett a Fülöp-szigeteken is.  


A Hyundai Motor Fülöp-szigeteki agresszív piacszerzési lépésére azért került sor, mert az ország autópiaca az utóbbi években jelentős mértékben fejlődött. Az idei év első három hónapjában a tavalyi év hasonló időszakához képest 22 százalékkal több autó fogyott, az eladott autók 80 százaléka pedig japán gyártmány, vagyis Toyota, Mitsubishi vagy Isuzu. Az Eon és más Hyundai modellek, mint az Accent, Starex és Tucson iránti élénk keresletnek köszönhetően a Hyundainak is sikerült növelni piaci részesedését az országban, ám még így is jócskán elmaradt japán riválisaitól.


Az új autógyárban elkészült modellek révén a Hyundai Motor előnyben részesül a nemrég alakult Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége Gazdasági Közösségének (ASEAN) létrejöttéből, hiszen így a Fülöp-szigeteken gyártott autók vámkedvezményeket is kaphatnak a szövetség országaiba, így pl. Thaiföldre vagy Vietnámba exportálásakor. A csökkentett vámtételeknek köszönhetően a Hyundai azt reméli, az Eon Indiához hasonlóan sikeres lehet az ASEAN országaiban is. A HARI szerint a Hyundai Motor idén 35 ezer autót kíván értékesíteni a Fülöp-szigeteken, ami 58 százalékkal több, mint a tavalyi eredménye. A vállalat célja, hogy a márka piaci részesedését 2020-ra 10 százalékosra emelje.   


A Hyundai Motor az utóbbi időszakban komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy összeszerelő üzemeket létesítsen Délkelet-Ázsia rohamosan fejlődő autópiacain. A Fülöp-szigeteken tervezett üzem mellett az autógyártó egy gyártósort üzemeltet Vietnamban, Indonéziában és Malajziában is, de 2018. végéig egy második gyártósor is megkezdi működését Vietnamban.    

Forrás: mb.com.ph

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei