Két kategóriában is díjazták a Hyundai Elantrát Kanadában


A Kanadai Autós Újságírók Szövetsége szerint a vadonatúj Hyundai Elantra a Legjobb Új Kisautó kategóriájának, míg a Hyundai Elantrta Sport változata a Legjobb új Sportautó kategóriájának legkiválóbb képviselője.

Az először 1991-ben bemutatott, immár hatodik generációjában gyártott Elantra kompakt limuzinból összesen több mint 500 ezer darab kelt el eddig Kanadában, világszerte pedig már több mint 10 millió darab készült belőle. A modellkínálat mostantól már egy Sport változattal is gyarapodott, amely a legerősebb Elantra, amit valaha gyártottak.  


Az Elantra előző generációja 2012-ben Kanadában és Észak-Amerikában is elnyerte az Év Autója címet, a mostani elismerés pedig továbbviszi a Hyundai legnépszerűbb modelljének sikersorozatát. 2011. óta már a Tucson, az Accent, a Veloster, az Elantra GT, a Santa Fe Sport és a Sonata is több elismerést kapott a Kanadai Autós Újságírók Szövetségétől. A kategória győzteseiként pedig mind az új Hyundai Elantra, mind pedig az új Hyundai Elantra Sport bekerült a kanadai Év Autója választás döntőjébe, amelynek végeredményét 2017. február 16-án hozzák nyilvánosságra. 


"Nem is lehetnénk izgatottabbak ezen díj miatt. Ez különösen a mérnökök és tervezők érdemét dicséri, akik fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy a Hyundai eddigi legjobb autóját alkossák meg" - mondta Don Romano, a Hyundai Auto Canada elnök-vezérigazgatója. "Az Elantra a legkelendőbb modellünk és a legnépszerűbb olyan termékünk, amelyet vásárlóink nagy számban választanak. Az Elantra és az Elantra Sport ezen elismerése újabb bizonyítéka annak, hogy vásárlóink kivételesen jól döntöttek."  


Az Elantrát több mint 60 kivételesen tapasztalt autóipari szakújságíró egy egész hetes, ún. TestFest esemény alakalmával vizsgálta meg. Ezen időszakban minden modell változatos körülmények között - többek közt közutakon, versenypályán és vezetéstechnikai pályán - vizsgázott és 24 különböző területen teljes körűen értékelésre kerültek, amely alapján kialakult az egyes kategóriákban legtöbb pontot elért járművek sorrendje. Az autókat a legerősebb versenyben egymás mellett összehasonlítva vizsgálták, ezzel biztosítva a kanadai vásárlók igényeinek maximális figyelembevételét.   


"Az ilyen összehasonlításokhoz hasonló verseny fantasztikus lehetőség a Hyundai termékei számára, hogy az iparág legnagyobb nevei mellett teszteljék legújabb modelljeinket" - tette hozzá Romano. "A mai vásárlók annyi jó autó között választhatnak, ezért remek dolog, hogy a Hyundai termékei ilyen jól teljesítenek ebben a versenyképes környezetben is."

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei