Húsz üzemanyagcellás Hyundait rendelt Ausztrália fővárosa


Ausztrália fővárosának kormányzata egy projekt keretében húsz darab üzemanyagcellás Hyundai modellt rendelt, amelyben a megújuló energiaipar vállalatai és más befektetők is részt vesznek.  

A Hyundai Motor Company Australia megnyerte azt a tendert, amelynek keretében az ország történetének első hidrogénes járműbeszerzésével 2018-ban húsz darab üzemanyagcellás Hyundai modellt szállítanak le Ausztrália fővárosa, Canberra kormányzata számára. Az autókat a Megújuló Közlekedési Üzemanyagok Tesztközpontja használja majd a fővárosban.


A 17,3 millió amerikai dollár értékű projekt célja, hogy akár ezer üzemanyagcellás jármű részére elegendő üzemanyagként hasznosítható hidrogént biztosítson, amely járművek évente átlagosan 14 ezer kilométert tesznek majd meg a kontinens útjain. A projektben a megújuló energiákat hasznosító Neoen vállalat és a Megawatt Capital befektetői csoport mellett a Siemens is részt vesz, akik szerződést kötöttek a főváros kormányzatával és a Hornsdale Windfarm Stage 3. szélenergiát hasznosító vállalattal is. Ez utóbbi megújuló energiaforrásból származó elektromossággal látja el a tesztprojektet, amelye a Siemens által biztosított hidrogén töltőállomás energiaellátását biztosítja majd.       

A Hyundai elárulta azt is, hogy a 2018-ban leszállítandó üzemanyagcellás modellek már a technológia következő generációját képviselik majd. A fejlett zéróemissziós autók éppen 2018-ban mutatkoznak majd be és ezzel leváltják a jelenleg a világ első forgalomban lévő ix35 Fuel Cell modelljét. Az autógyártó szerint a az új modell teljesítménye – beleértve annak gyorsulását, hatótávját, biztonságát és praktikumát is – olyan lesz, mint bármely hagyományos erőforrással szerelt hobbiterepjáróé a kategóriában.


A Hyundai Motor Company Australia volt az első olyan autógyártó, amely 2015-ben megkezdte az üzemanyagcellás modelljének ausztráliai forgalmazását és az első volt, amely hidrogén töltőállomást létesített a kontinensen. Charlie Kim, a HMCA vezetője szerint sokáig még a Hyundai Sydneyben lévő központjánál lévő hidrogénkút lesz az egyetlen ilyen hely Ausztráliában. „Reméljük, hogy ezen kiváló projekt által mások is meglátják a hidrogénben, mint a jövő üzemanyagában rejlő lehetőséget. Az első kis lépés Ausztrália zéróemissziós közlekedési megoldásai terén jelentős és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ebben részt vehetünk” – mondta Kim.

Forrás: wardsauto.com 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei