Megkezdődött az új Hyundai i30 sorozatgyártása


A Hyundai Motor Manufacturing Czech nosovicei üzemében legördült a futószalagról a Hyundai i30 harmadik generációjának első sorozatgyártású példánya, amely 2017. első negyedévében érkezik a szalonokba.

December 15-én 10 óra magasságában elkészült az első sorozatgyártású új Hyundai i30 a nosovicei Hyundai gyárban. Petr Vanek, a HMMC szóvivője ebből az alkalomból elmondta, hogy most az ötajtós kompakt modell gyártása kezdődött el, amelyet jövő év közepén a kombi bevezetése követ, majd érkezik az N sportverzió, nagyjából egy év múlva pedig jön a sportos Fastback kivitel.  


A gyártó úgy számol, hogy a Párizsi Autószalonon bemutatott új generációs i30 a márka legkeresettebb modelljévé válik Európában. "Az új Hyundai i30 a márka eladásainak sarokkövévé válik Európában, ahol a piaci igények rendkívül magasak és a verseny is nagyon kiélezett" - mondta Jong Hoon Lee, a vállalat termelési vezetője az új típus gyártásindításának alkalmából rendezett ünnepségen.  


A Hyundai csehországi üzeme 2008. novemberében az i30 első generációjának sorozatgyártásával kezdte meg működését, amelyet egészen 2011 decemberéig gyártottak. A most kifutó második generációs i30 2012 januártól idén november végéig készült az üzemben, ahol ezalatt több mint 373 ezer példány született és az Európai Unió mellett olyan távoli vidékekre is eljutott, mint pl. Marokkó vagy Ausztrália. A második generációból készült háromajtós gyártását a csekély kereslet miatt már november elején befejezték, a kombi viszont az új változat érkezéséig továbbra is gyártásban marad.   

„Az új generációs i30 a legfontosabb a Hyundai márka számára Európában” – mondta Thomas Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke. „Az autó a márka európai infrastruktúrájába történő folyamatos befektetésének eredményeként született meg. Az Európában, Németországban található fejlesztőközpontban megálmodott és kifejlesztett, illetve a nosovicei üzemünkben mostantól sorozatban készülő autó így teljes mértékben az európai autóvásárlók igényeinek és elvárásainak. Az új generációs i30 modellünkkel folytatni kívánjuk a két előző generáció sikereit, amelyekből már összesen több mint 800 ezer darabot adtunk el a 2008-as bevezetést követően.”   


Petr Vanek szóvivő azt is elmondta, hogy az új generációs i30 iránt máris annyi megrendelést vett fel a gyár, amely a termelési kapacitásának határait súrolja. Az új modell a jövő év első negyedében kerül bevezetésre Európa piacain. 


Forrás: novinky.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei