A Hyundai Ioniq az Év Autója Norvégiában


A Hyundai Motor vadonatúj Ioniq környezetbarát modellcsaládját 31 új típus közül választotta Év Autójának a Dinside, Norvégia legnagyobb fogyasztói információs szolgáltatója.

A norvég Év Autója választáson a versenytársak között olyan nagy nevek is megtalálhatóak voltak, mint a jelenlegi Mercedes-Benz E-osztálya, vagy a Volvo új V90 modellje. A zsűri döntését széles körű feltételrendszer alapján hozta meg, amelyek között a környezetre gyakorolt hatás, az aktív és passzív biztonsági felszereltség, a formaterv, a vezetési élmény és a mindennapi használhatóság éppúgy megtalálható volt, mint az ár-érték arány s a megbízhatóság. A végső döntés meghozása előtt fontos lépés volt a norvég Autofil magazin olvasói szavazásának eredménye is.  


„Hosszú időbe fog telni, amíg ismét látunk egy olyan autót, amely ilyen sokat nyújt ezen az elérhető árszinten” – mondta Espen Stensrud, a zsűri tagja, az Autofil magazin szerkesztője. „Az Ioniq könnyedén, kényelmesen vezethető és minden lényeges aktív és passzív biztonsági rendszerrel el van látva. Ehhez hozzávéve az öt éves kilométerkorlát nélküli garanciát, máris látjuk, hogy a Hyundai valóban komolyan veszi ügyfeleit.”   


A döntőbe jutott tíz modell közül az Ioniq pontszámával összes vetélytársát megelőzte, beleértve a hagyományos benzines, dízel, valamint hibrid, plug-in hibrid és üzemanyagcellás, elektromos modelleket is. A zsűri szerint az Ioniq minden tesztelt kritériumban jobbnak bizonyult a versenytársaknál, valamint kiváló költséghatékonysággal is rendelkezik.  


„Meggyőződésünk, hogy az Ioniq Európa környezetbarát autókínálatának legjobb modellje, amit most a norvég Év Autója választás is alátámaszt” – mondta Thomas Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke. „Az Ioniq modellcsalád a legjobb garanciális feltételeket, remek hatótávot kínálja és versenyképes árazásában teljes felszereltséget biztosít.”


A versenytársakat leköröző technológiák között említést érdemel az Ioniq kategóriavezető fogyasztása és mindössze 79 grammos kilométerenkénti széndioxid kibocsátása, miközben a zéróemissziót kereső ügyfeleink részére az Ioniq Electric akár 280 km-t is képes megtenni egyetlen töltéssel. A hibridváltozat hatfokozatú duplakuplungos váltójával közvetlen vezetői kapcsolatot teremt, miközben kényelmesen és gazdaságosan működik automatikus váltóként. Az autó könnyű szerkezeti felépítése, multilink hátsó felfüggesztése és intelligens erőforrásai szintén nagyban hozzájárulnak a remek vezetési élményhez.    


Az Ioniq kényelmi felszereltségéhez olyan elemek is kapcsolódnak, mint az Apple CarPlay vagy Android Auto szolgáltatás, a vezeték nélküli mobiltöltő, vagy a TomTom LIVE szolgáltatással ellátott navigációs rendszer. Az aktív biztonsági eszközök között pedig megtaláljuk az automatikus vészfékrendszert, a sávtartó asszisztenst, és a távolságtartó sebességszabályzót is. A kilométerkorlát nélküli öt éves garanciacsomagot pedig kiegészíti az akkukra vállalt nyolc éves, vagy 200 ezer kilométerig érvényes garancia.


„Norvégiában az új autók 40 százalékát elektromos hajtáslánccal vásárolják. Ez a díj és az a tény, hogy eddig már több mint 1 500 Ioniq modellt értékesítettünk ősszel, megerősíti, hogy nagyon piacképesek vagyunk ezzel a modellel” – mondta Thomas Roswold, a Hyundai Motor Norway ügyvezetője.

Forrás: hyundai.news 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei