Octavia-konkurenst tervez a Hyundai


A Hyundai Motor az új i30 alapjaira olyan új karosszéria-változatot is készít, amellyel a Skoda Octavia egyeduralmát igyekeznek megtörni.

A Skoda Octavia nemcsak hazájában, a cseh piacon, de egész Európában hatalmas siker, amelyben többek között a típus egyedi karosszériaformája is szerepet játszik. Nem sok olyan más gyártó kínál ugyanis olyan kompakt alapra épülő, de annál nagyobb karosszériával rendelkező modellt, amely csapott ferdehátúként utasainak és csomagjaiknak is bőséges helyet kínál. Ehelyett az autógyártók már egy ideje ötajtós kompakt modelljeik mellett lépcsőshátú vagy sportos kupéformákat adnak még hozzá a kínálatukhoz. 


A Hyundai Motor cseh képviselete az új i30 előzetes premierjén bejelentette, hogy jövő év végén az i30 modellcsaládja egy Octaviához nagyon hasonló modellváltozattal egészül ki. Az ötajtós kompakt és a jövő év elején bemutatkozó kombi mellett egy úgynevezett Fastback kivitel érkezik, amely hatalmas, az enyhén ereszkedő hátsó ablakkal együtt nyíló csomagtérajtóval rendelkezik majd. A külső méretekben is a cseh riválishoz igazodó Fastback praktikussága mellett felszereltsége is példás lesz, így a jobb minőségű, luxusszínvonalú Octaviákkal jelenthet igazi veszélyt.


"Valamikor 2017 végén vagy 2018 elején kezdik meg az i30 vadonatúj változatának sorozatgyártását Nosovicében" – mondta Marek Trešl, a Hyundai Motor Czech termékmenedzsere. "Az új Fastback változat két hátsó oldalajtaja a kupészerűen ereszkedő tetőhöz illeszkedik és hatalmas hátsó ötödik ajtóval rendelkezik."


A menedzser szerint az új Fastback egyszerre hangsúlyozza a sportosságot és a luxust. "A kompakt ötajtós és a kombi után ez a változat lesz az i30 csúcsmodellje, így én ezt nem nevezném az Octavia közvetlen ellenfelének. Az autó sokkal okosabb, kifinomultabb és tágasabb lesz, főleg a hátsó üléssorban" - magyarázza Trešl, de ennek ellenére azt is elismeri, hogy az autó még így is komoly ellenfelet jelent majd az Octavia gazdagabban felszerelt változatainak.


A Hyundai néhány napja kezdte meg a vadonatúj harmadik generációs i30 ötajtós kompakt változatának sorozatgyártását, amelyet 2017 első negyedévében vezetnek be az európai piacokra. A másodikként érkező kombit várhatóan a jövő év első felében kezdik gyártani Nosovicében, ahol az év második felétől a sportváltozat, az i30N összeszerelését is megkezdik. Mivel az második generációból készült háromajtós kupéváltozat iránt soha nem volt igazán nagy kereslet, így azt utód nélkül törölték a programból. 

Forrás: aktualne.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei