Menesztették a Hyundai amerikai elnökét


Dave Zuchoweski azonnali hatállyal távozott a Hyundai Motor America éléről, mivel a vállalatnak idén nem sikerült teljesítenie az előre meghatározott értékesítési céljait. 

A Hyundai Motor America megválik eddigi elnökétől, Dave Zuchowskitól, akit több forrás szerint azért távolítottak el pozíciójából, mert a vállalat nem tudta elérni azon értékesítési tervszámait, amelyet korábban meghatároztak. A vállalat élére ideiglenesen Jerry Flanneryt nevezték ki.

Az 59 éves Flannery eddig a vállalat jogtanácsosaként és alelnökeként tevékenykedett és mindaddig marad az elnöki székben, amíg nem találnak utódot Zuchowskinak. A Hyundai közleménye szerint azonnal megkezdik a kiválasztási folyamatot. A kereskedelmi hálózatot már értesítették a döntésről. 


"Nagyra értékeljük Dave évtizedes munkásságát a Hyundainál, különösen az elnöki pozícióban betöltött vezető szerepét, amely még erősebb szervezetté alakított minket" - mondta Flannery a közleményben. "Nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak a kereskedőkkel, a leányvállalatokkal, az igazgatósággal és az ország tehetséges és keményen dolgozó munkatársaival azért, hogy kihasználhassuk a Hyundai teljes potenciálját."

A most 58 éves Zuchowski 2007-ben értékesítési vezetőként érkezett a Hyundaihoz, majd a kereskedelmi hálózatban széles körben elismertséget szerző szakember 2014-ben akkor vette át John Krafcik helyét az elnöki pozícióban, amikor a Hyundai eladási növekedése kezdett megtorpanni. .  


Miközben a gazdasági válság közepén a márka Zuchowski értékesítési vezetői ideje alatt megtartotta, sőt egy ideig növelni tudta értékesítési ütemét, később a zuhanó benzinárak okozta amerikai irányváltás miatt már nem tudta fenntartani ezt, hiszen a márka kis és közepes limuzinjai helyett az amerikaiak újra nagy terepjárókat kezdtek vásárolni. A Hyundainak pedig kevés ilyen modellje van és azok elérhetősége is igen korlátozott, ezért a vállalat egyre inkább nehéz helyzetbe került.    

A Hyundai amerikai értékesítési eredménye ennek ellenére novemberig 1,3 százalékkal 707 485 darabra növekedett, amelyben nincs még benne a Genesis 1 306 darabos eredménye. A tavaly még a Hyundaihoz tartozott Genesis modellel együtt a Hyundai 2015-ös értékesítési eredménye kis híján elérte a 762 ezer darabot, ami akkor 5 százalékkal haladta meg a korábbi év eredményét. A tendencia tehát továbbra is csökkenést mutat, különösen akkor, ha azt is hozzávesszük, hogy a márka 2010 és 2011 években kétszámjegyű növekedést tudott elérni. 


Zuchowski végső utódjának feladata lesz a Genesis márka amerikai értékesítésének fejlesztése, valamint a Hyundai alternatív meghajtású járműveinek bevezetése, amelynek első lépése az Ioniq piacra vezetése, amelyet 2020-ig még 14 különböző környezetbarát modell követ. 

Forrás: autonews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei