Üzemanyagcellás Hyundai a düsseldorfi repülőtéren


A megújuló energiára különösen odafigyelő düsseldorfi repülőtéren egy héten keresztül teszteltek egy Hyundai ix35 Fuel Cell modellt, amelyet később kiszolgálóautóként használnának tovább. 

A düsseldorfi repülőtéren már több elektromos autó is szolgálatot teljesít, amelyekhez most egy hét erejéig egy üzemanyagcellás Hyundai ix35 Fuel Cell modell is csatlakozott. A hidrogén a megújuló energiaforrások egyik legfontosabb eleme, amely a kőolajszármazékokkal működő járműveket kiváltó üzemanyagcellás technológia által válik igazán használható lehetőséggé. 

"Észak-Rajna Westfalia legnagyobb repülőtereként környezetbarát technológiákat alkalmazunk a reptér üzemeltetéséhez" - mondta Thomas Schnalke, a repülőtér üzemeltetőjének szóvivője. "Különösen az elektromobilitás játszik fontos szerepet számunkra, így már jelenleg is 16 darab elektromos autó tartozik a járműflottánkba. Most a további lehetőségeket keresve ezek mellett alkalmunk nyílt egy hidrogénnel működő üzemanyagcellás autót is kipróbálni. 2020-ig összesen 30 alternatív energiaforrással rendelkező autót kívánunk beállítani a járműparkunkba."  


"Az ix35 Fuel Cell modellel a Hyundai már a jövő emissziómentes mobilitását hozza el a jelenbe" - mondta Markus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland vezetője. "Az autó vezetője a 600 kilométeres hatótávnak és a rövid ideig tartó újratöltésnek is örülhet, amely egyenértékűvé teszi az autót egy belsőégésű motorral ellátott autóval." 

A düsseldorfi repülőtér alapvetően már régóta azon dolgozik, hogy a károsanyag-kibocsátást a lehető legnagyobb mértékben visszaszorítsa. A retér logisztikai folyamatainak optimailzálása mellett már a múltban is számos olyan intézkedéseket vezetett be, amelyek révén csökkent a térség legnagyobb repülőterének kibocsátott emisszió szintje. Öt éve az Észak-Rajna Vesztfália térség legnagyobb fotovotalikus rendszerét telepítették a repülőtér területére, amelynek 3-as és 7-es hangárjának tetejére hatalmas napelemtelepeket szereltek fel. Emellett a repülőtér fűtésére is környezetbarát technológiákat használnak fel. 

Forrás airportzentrale.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei