Amerikát is meghódítják a Hyundai környezetbarát autói


A Hyundai Motor America 2020-ig összesen 14 olyan környezetkímélő modellt kíván bevezetni, amellyel megfelelnek az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak is.

Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America elnök-vezérigazgatója a Los Angelesi Autószalon alkalmából megrendezett sajtóeseményen bejelentette, hogy a vállalat összesen 14 új környezetbarát modell bevezetését tervezi még az évtized vége előtt. A Genesis modelleket nem tartalmazó ezen modelloffenzívában összesen öt hibrid, négy plug-in hibrid, négy elektromos és egy új üzemanyagcellás típus érkezésére lehet számítani.    

Ezen modellhadjáratra elsősorban azon szűkre szabott környezetvédelmi határidők miatt van szükség, amely miatt Zuchowski "az éjszaka közepén is verítékben ébred", különös tekintettel az amerikai autósok környezetbarát modellek iránti lagymatag érdeklődése és főként az alacsony üzemanyagárak miatt.  


Amennyiben nem sikerülne megfelelő szintre csökkentei az autók kibocsátási értékeit, az a Hyundai számára 125 millió dolláros éves büntetéssel járna együtt. Zuchowski szerint a Hyundai viszont a kifogások keresése helyett az alternatív meghajtású modellek fejlesztésére fordítja figyelmét, hogy azok ne csak elérjék a szabványokat, de emellett megbirkózzanak a zöldautók köztudott problémáival is: az ár, az akkuk hatótávja, felhasználás jellege és a teljesítmény. 

Az említett 14 új modell közül az Ioniq már meg is érkezett, ám ezek mellett a Kia is bejelentette, hogy saját termékpalettáján belül szintén 14 új gazdaságos modell érkezik 2020 előtt, amellyel a csoport már 28 környezetbarát modellel képviselteti majd magát Amerikában. Ehhez hozzájárul még, hogy a Hyundai várhatóan mind a hibrid, a plug-in hibrid, mind az elektromos modellek akkumulátoraira teljes élettartamra érvényes garanciát vállal majd.  


Zuchowski azt is elárulta, hogy az amerikai elnökválasztás kapcsán mindkét jelölt programját elemezték, de szerinte még túl korai a nyertes Trump kormányzatának lehetséges intézkedéseiről és azok Hyundaira és az iparágra gyakorolt hatásairól beszélni.

Miközben az autógyártók elsődleges célkitűzése, hogy a Trump kormányzat legalább szüneteltesse az Obama elnök által 2025-re előírt középtávú szabályzórendszert, Zuchowski szerint a Hyundai inkább aktív résztvevőként a jelenlegi követelmények teljesítését tűzte ki célul. "A Hyundainál mi mindent az új gondolkodás és új lehetőségek szerint végzünk. Ez pedig sehol máshol nem érzékelhető jobban, mint a 2025-ös szabályozáshoz igazodó kompromisszummentes és átfogó elkötelezettségünkön." 

Forrás: autonews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei