Újra a Hyundai az Auto Bild minőségi listájának élén


A Hyundai Motor 2010 és 2011 után immár harmadik alkalommal végzett az Auto Bild minőségi riportjának élén, ahol 20 autómárka között győzedelmeskedett az igényes német piacon.  

Az elmúlt hét évben harmadjára lett első a Hyundai Motor idén, a 2016-os Auto Bid minőségi felmérésén és ezzel a vállalat az egyik leginkább vágyott autós elismerést kapta meg az iparágban. A 2010-es és a 2011-es első helyezés után a Hyundai Motor most ismét legyőzte riválisait a legigényesebb német piacon. A mélyreható minőségi és megbízhatósági eredményeket, köztük a vásárlói visszajelzéseket és felméréseket, valamint a tartós tesztek eredményeit is figyelembe vevő értékelést Németország legnagyobb autós lapja évente végzi el. 


Az összesített eredmény pedig kimagaslóan pozitív a Hyundai Motor számára. A márka az ötös skálán 2,14-es eredményt ért el. "Ez egy sikeres teljesítmény. Jól csináltad, Hyundai!" - szól a tesztelő csapat ítélete. A Hyundai Motor hét éven belül immár harmadik alkalommal lett első, miután tavaly a dobogó harmadik fokát sikerült megszerezniük. 


A magazin leginkább a Hyundai modellek tartós teszten nyújtott teljesítményétől volt elragadtatva. A Hyundai i30 nemrég 100 ezer kilométeres teszten vett részt és az értékelésben az összesített első helyét szerezte meg. vagyis az Auto Bild tartósteszt-történelmének legmegbízhatóbb járműve egy Hyundai lett. Ráadásul a a Hyundai i30 tartós teszten elért eredménye egyáltalán nem tűnik egyedinek a márkán belül. Az Auto Bild szerint: "A Hyundai valóban büszke lehet az elmúlt években a minőség fejlesztése terén elért sikereire. Ehhez hozzájárul az a jó közérzet, ami a flottavásárlók kedvencének számító i10 és Tucson modellekben körülveszi az embert és mindkét modell 30 ezer kilométer után sem mutat semmilyen hibát."


"A minőség a Hyundai márkastratégiájának kulcsfontosságú eleme, amely a piacvezető 5 éves kilométerkorlát nélküli garanciacsomagunkban is megtestesül" - mondta Thomas Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke. "Az Auto Bild minőségi listájának első helyezése a Hyundai Motor tapasztalatának és fejlesztési eredményeinek eddigi legerősebb kifejezése, amely alátámasztja azon ambíciónkat, hogy 2020-ra az első számú ázsiai márkává kívánunk válni Európában."


Az Auto Bild immár 2001 óta évente folyamatosan minőségi felmérésben értékeli a vezető autómárkák hosszú távú minőségét és megbízhatóságát. Az értékelés alapvető eleme a vásárló választott autójával érzett elégedettség. A magazin emellett értékeli az összes visszahívást és frissítést, amelyet az adott év során a gyártók az adott modellnél szükségessé váltak, valamint figyelembe veszik a TÜV műszaki jelentéseit is.


A végső pontszámban szerepet kap az Auto Bild tartóstesztjeinek saját adatbázisa és a szerviztapasztalatok is. Az információk másik forrása a lap olvasói panaszainak mennyisége, amely megmutatja, mennyien elégedettek a választásukkal és azt is egyértelműen jelzi, melyek a visszatérő problémák. A vásárlói elégedettséget a magazin a Forsa piackutató intézet által 8 575 autótulajdonos bevonásával végzett felméréssel elemzi, de a végső sorrend kialakításában az egyes márkák új autókra vonatkozó garanciavállalása és annak tartalma is befolyásolja. 

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei