Újabb 60 Hyundai kerül a világ legnagyobb üzemanyagcellás taxiflottájába


A Hyundai Motor hatvan ix35 Fuel Cell modell átadásáról állapodott meg azzal a az elektromos járműveket használó párizsi STEP taxitársasággal, amely már jelenleg is ötöt használ a világ első szériagyártású hidrogénes autójából.

A Hyundai Motor és a STEP (Société du Taxi Electrique Parisien) társaság képviselői szándéknyilatkozatukat a Hyundai Motor Europe offenbachi központi épülete mellett létesült nyilvános hidrogén töltőállomás ünnepélyes megnyitóján írták alá. A világ jelenlegi legnagyobb üzemanyagcellás taxiflottáját üzemeltető társaság jelenleg öt olyan ix35 Fuel Cell modellt használ Párizsban és környékén, amelyet a Hyundai Motor még 2015 decemberében adott át részükre. A további tervek szerint a flotta az elkövetkező öt év alatt több száz üzemanyagcellás autóból áll majd. 


„A mostani szándéknyilatkozatunkkal a STEP és a Hyundai Motor megállapodott arról, hogy további hatvan ix35 Fuel Cell modell kerül Párizs útjaira” – mondja Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke. „Ezen üzemanyagcellás taxik nemcsak tiszta közlekedési megoldást kínálnak majd a városnak, ezek praktikus, kényelmes és megbízható választást nyújtanak a vezetők és az utasok számára.” 


A 60 darab új ix35 Fuel Cell modell nem a jelenleg nagyjából 17 ezer autóból álló jelenlegi taxiflotta mellé, hanem a benzines és dízelmotoros taxik helyére kerülnek majd. Összehasonlítva egy dízelhajtású taxival, amely 135 gramm széndioxidot bocsát ki kilométerenként és évente mintegy százezer kilométert tesz meg, az ix35 Fuel Cell járművek több mint 800 tonna széndioxidtól szabadítják meg a várost évente. Ez olyan, mintha egyvalaki repülőre szállna és 200 alkalommal tenné meg a Frankfurt és New York közötti távolságot. Ezzel szemben a Hyundai ix35 Fuel Cell működése közben mindössze vizpára hagyja el az autó kipufogóját.


Mivel a hidrogént természetes gázokból állítják elő, ezért az jóval tisztább energia, mint a fosszilis üzemanyag: azonos távot utazva a hidrogénes autó 20 százalékkal csökkenti az üvegházhatást okozó gázokat, ráadásul a belsőégésű motorokkal ellentétben szálló port sem bocsátanak ki. 


Az ix35 Fuel Cell a világ első szériagyártású és kereskedelmi forgalomban kapható üzemanyagcellás járműve, amelyből jelenleg több mint 300 darab fut Európa 12 országának útjain. Ez pedig több mint amennyi az összes más autógyártó által eddig forgalomba helyezett üzemanyagcellás autó együttesen.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei