Egyre népszerűbb a Hyundai Ioniq Norvégiában


Hyundai Ioniq elektromos változatából novemberben háromszor annyit vásároltak Norvégiában, mint egy hónappal korábban, amellyel máris a hetedik legnépszerűbb környezetbarát modell lett az országban.

A helyi támogatási rendszernek és a kellően kiépített infrastruktúrának köszönhetően Norvégiában értékesítik a legtöbb környezetbarát elektromos és plug-in hibrid modellt Európában. Novemberben a Hyundai Ioniq modellből összesen 321 példányt adtak el a helyi márkakereskedők, amivel máris a hetedik legnépszerűbb környezetbarát típussá vált a helyi piacon és ez az első alkalom, amikor az Ioniq a tíz legkedveltebb autó közé került valahol.


A kompakt elektromos autó az év elején mutatkozott be a globális piacon, majd augusztustól kapható Európában. Norvégiában az első hónapban mindössze 9 autót adtak el, ezt követően szeptemberben már 92 db, októberben pedig 111 darab került értékesítésre. Ez pedig követte a november hónap, amikor már 321 darabot értékesítettek.  


"Az Ioniq eladásai a kedvező beszámolóknak köszönhetően folyamatosan emelkednek" - mondta a Hyundai Motor egyik képviselője. "Az eladások a modell globális elismeréseinek köszönhetően valószínűleg tovább emelkednek majd."

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei