Hétmillió autót gyártott a Hyundai Indiában


A Hyundai Motor indiai leányvállalata november végén újabb mérföldkőhöz érkezett, amikor a helyi üzem termelése átlépte a hétmilliós darabszámot.

A Hyundai Motor India Limited Chennai üzemkomplexumának egyik futószalagjáról legördült a hétmilliomodik Indiában gyártott Hyundai. A jubileumi modell egy fullextrás, automata váltós Creta modell volt, amelynek köszöntésére a vállalat vezetősége is megjelent a Chennai melletti Sriperumpudurban található gyáregységnél. 


A Hyundai közleménye szerint ezzel az eredményével a koreai székhelyű vállalat külföldi gyárai között Kína után már a második helyen áll az indiai üzem összesített kibocsátási eredményével. Emellett a Hyundai az első olyan autógyártó az országban, amelynek ilyen gyorsan, 18 év alatt sikerült elérnie a hétmillió legyártott darabszámot, vagyis ez azt jelenti, hogy a vállalat átlagosan 18 havonta gyártott le egymillió új autót.  


Ez persze csak az átlag, a gyártási darabszámok és a kereslet felfutásával egyre gyorsabban elérték az újabb milliós mérföldköveket. A Hyundai Motor India első egymillió autóját 2006-ban, 8 évvel a gyártás megindulása után a Santro akkori modelljével érte el. Ezt követően a gyártás felfutásával már valóban minden 18-19 hónapban újabb milliós mérföldköveket ünnepelhetett a gyártó. Az ötmilliomodik autó 2013 októberében készült el, a Grand i10 jubileumi példányát a márka nagyköveteként Shah Rukh Khan vezetett le a futószalagról. 


"A HMIL minőség és ügyfélelégedettség terén mindig új mércét állított fel Indiában új termékeiben megjelent új technológiáival és formaterveivel és ezzel bemutatta autógyártói képességeit" - mondta Y. K. Koo, a Hyundai Motor India Limited vezetője. "A mi 'Made in India' termékeink egyaránt  lenyűgözték az indiai és a globális autóvásárlókat. Továbblépve ahogy azt 2016 május 6-án a vállalat 20 éves megállapításának évfordulóján bejelentettük, meg kívánjuk valósítani víziónkat, modern prémium alapokkal piacvezetőként a legkedveltebb és leginkább megbízható márkává szeretnénk válni, amivel 2021 első felére elérhető lesz a 10 milliós darabszám is."


A Hyundai már 12 éve, 2004 óta folyamatosan az ország legnagyobb autó exportőre 2 464 723 külföldre vitt autóval, miközben a vállalatnak alapvető szerepe van a Chennai kikötő életében. A Hyundai emellett fontos szerepet játszik Sriperumpudur régiójának gazdasági fejlesztésében azzal, hogy adójával hozzájárul az államkincstárhoz, közvetve és közvetlenül is munkalehetőségeket teremt. 

Forrás: timesofindia.indiatimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei