Hangutasítással is vezérelhető a Hyundai Blue Link rendszere


A Hyundai bejelentette, hogy az Amazon Echo Alexa hangutasításos rendszerével ezentúl az autó egyes funkciói a Blue Link közreműködésével távirányítással irányíthatóvá válik.   

A Hyundai Motor Blue Link rendszerének segítségével már eddig is számos olyan funkciót tudtak az autók tulajdonosai irányítani, mint a távirányítású indítás, légkondicionáló vagy fűtésvezérlés, ajtók zárása-nyitása, stb. Ezekhez eddig okostelefonos alkalmazás, vagy okosórára volt szükség.


Mostantól azonban a Hyundai amerikai ügyfeleinek már elő sem kell venniük okoseszközeiket, az Amazon Alexa hangvezérléses rendszerén keresztül szóban is utasíthatják arra az autót, hogy bizonyos dolgokat tegyen meg. Ráadásul a Hyundai elektromos modelljei esetében, vagyis a Sonata konnektoros hibrid, az Ioniq Plug-in hibrid és az Ioniq Electric változatokon a fentieken túl arra is lehetőség van, hogy az autók töltését időzítsék, illetve elindítsák, vagy éppen leállítsák.     


„Ügyfeleink egyre inkább új módszerekkel kívánnak kapcsolatba lépni autóikkal, különösen akkor, ha sietnek valahová” – mondta Barry Ratzlaff, a Hyundai Motor America digitális üzleti tervezési és konnektivitási vezetője. „Az okoseszközök, így az Amazon Echo, az Apple Watch és a Blue Link összekapcsolásával most ez a vágy is kielégítésre került. Az autó hangutasítással vezérlése pedig csak a kezdet.”


A felhasználóknak ehhez mindössze annyit kell tenniük, hogy egy Alexa okostelefonos alkalmazást letöltenek az iOS, Android platformon működő mobiljaikra, azt párosítják az Blue Linkkel és a hangutasítások egyik elemeként megadják az autóhoz tartozó PIN kódjukat.


Ezt a rendszert elsősorban a Blue Link 2017-es verziójával felszerelt amerikai modellekhez fejlesztették ki, de a 2016-os modellévben értékesített Genesis, Azera, Tucson, Sonata, Sonata Hybrid és Elantra GT, valamint a 2015-ös Genesis, Sonata és Azera modellek is képesek kezelni.   


Forrás: hyundainews.com 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei