Már 15 ezer Hyundai Creta fogyott Oroszországban


A Hyundai Motor CIS bejelentette, hogy az augusztusban piacra dobott vadonatúj Creta kisterepjárójából máris 15 ezer darab kelt el az orosz autópiacon.

A Hyundai Motor hivatalosan az augusztusi Moszkvai Autószalonon mutatta be a vadonatúj Creta kisterepjáró modelljét, amely a Solaris mellett a koreai márka szentpétervári üzemében készül. Az autó szinte a bemutatását követő pillanatban máris az egyik legnépszerűbb modellé vált a kategóriájában, a vállalat most pedig arról számolt be, hogy november közepéig már 15 ezer Creta talált gazdára Oroszországban.    


„A Creta pontosan megtestesíti, milyennek képzelünk egy modern autót: praktikus, modern technológiákkal rendelkező, biztonságos és természetesen elérhető áron kapható” – mondta Alekszej Kalitsov, a Hyundai Motor CIS vállalat ügyvezetője.   


A Cretát elsősorban modern biztonsági rendszerei teszik a szegmens egyik legjobban felszerelt autójává. a Hyundai Creta akár hat légzsákkal is rendelhető, szériafelszereltségéhez tartozik a menetstabilizáló rendszer és a keréknyomás-ellenőrző rendszer, emellett pedig a Creta megkapta az orosz fejlesztésű ERA-GLONASS segélyhívó rendszerét is.  


A helyi gyártású Hyundai Creta azonnal a kategória egyik éllovasává vált és nemcsak az ügyfelek, de az autós szakma is elismeréssel nyilatkozott az autó ár-érték arányáról, formatervéről és minőségéről, valamint a helyi útviszonyokhoz adaptálásáról. Ez utóbbi már 2015 elejétől koreai és orosz szakemberek bevonásával zajlott, amelynek során kezdetben a Creta kínai változataival, majd a helyben előállított előszériás autókkal több mint 750 ezer kilométert tettek meg azért, hogy az autó megfeleljen a helyi igényeknek.       


A hosszúra nyúlt tesztek eredményeként az új modell optimális változtatásokat és kiegészítőket kapott: például az ablakmosókat fűtőszálakkal látták el, az ablakmosó folyadéktartály méretét pedig 4,6 literesre növelték. A Hyundai Creta Start változatának indulóára 1,6 literes, 123 lóerős benzinmotorral, elsőkerék-meghajtással s hatfokozatú manuális váltóművel 749 900 rubel, vagyis kb. 3,2 millió Ft.   

Forrás: hyundai.ru 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei