A Hyundai Motorsport a WRC legerősebb csapata


Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke szerint a következő idény legjobb csapatösszeállításával vágnak neki függetlenül attól, hogy Ogier hol versenyez majd.   

A Hyundai Motorsort idén fennállásának legjobb idényét tudhatta maga mögött, hiszen első alkalommal szerezték meg az egyéni és konstruktőri világbajnokság második helyét. A vállalat nemrég mutatta be a 2017-es idényre felkészített Hyundai i20 Coupe WRC modelljét, amely mellett azt is bejelentették, hogy a következő évben is a Thierry Neuville, Dani Sordo és Hayden Paddon versenyzőkből álló trióra számítanak.  


„Versenyzői tekintetben remek a felállásunk, a jövő év legjobbja” – mondta Nandan. „Nem tudni, Sebastien Ogier hova igazol át, de azt hiszem, mi jobbak leszünk. Nálunk vannak pilóták, akik aszfaltos és murvás utakon is jók, így Neuville és Sordo is. Dani egyre jobbá válik a laza talajon, Hayden is egyre erősebb az aszfaltos versenyeken. Gondoljunk csak a negyedik helyére a Spanyol-ralin. Nekünk ez a három pilóta természetesen előnyös, mivel pontokat tudnak elhozni és ne kell futamról futamra váltogatnunk a pontokat szerző pilótáinkat.”

A három teljes idejű pilóta mellett a Hyundai idén hat versenyre Kevin Abbringet is benevezte, akinek legjobb eredménye a spanyolországi hetedik helyezés lett. Miközben Nandan egyértelműen jelezte, szeretné megtartani a fiatal versenyzőt, azt is éreztette, hogy Abbring problémát is jelent, hiszen a csapat 2017-ben már nem tud egy negyedik autót rajthoz állítani. Nandan emellett arról is beszélt, hogy megkeresnék Ogiert, ha nem lenne sehol helye, de nem akarják mindenáron, hiszen már így is megvan a jövő évi csapatuk.   


„Mi már megneveztük a jövő évi pilótáinkat” – mondja Nandan Ogierről. „Így nincs lehetőségünk megszerezni őt. De a három pilótánk most előnyt jelent, mivel már a kezdetektől velünk dolgoznak. Ismerik a mérnököket, ahogyan dolgoznak és az új autóval együtt ez csak előnyt jelenthet.”

Nandan azt is megkockáztatja, hogy kijelentse, a Volkswagen pánikszerű kilépése után a Hyundai Motorsport jövőre világbajnok is lehet, de ugyanakkor továbbra is óvatosnak kell lenniük az új belépők, többek között a visszatérő Citroen miatt.


„Úgy tűnik, mi lehetünk a legjobbak. Mostanáig minden évben fejlődtünk egy kicsit, most az utolsó lépcsőfok következik. Ez a világbajnokság megnyerése és ezért mindent el fogunk követni. De mindig számítanunk kell a Citroenre is, mivel a csapatuk több mint egy éve készíti az autóját. Nekünk van a legjobb csapatunk, de néhány versenyen biztosan ők is komoly ellenfelek lesznek.”

Forrás: motorsport.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei