Megérkezett a Hyundai i20 WRC 2017-es változata


Változatlan csapattal, de egy teljesen megújult, immár háromajtós i20 Coupe WRC modellel vág neki a Hyundai Motorsport a jövő évi rali-világbajnokságnak, amelyet az olaszországi Monzában mutattak be.  

A Hyundai Motorsport egy vadonatúj versenyautóval, egy Hyundai i20 Coupe WRC modellel áll rajthoz a 2017-es FIA Rali-világbajnokság futamain. A WRC új szabályozásainak megfelelően kifejlesztett autót egy exkluzív médiaeseményen mutatták be az olaszországi Monza Autodrom Nazionale versenypályáján. 


A rali világába 2014-ben visszatérő Hyundai Motorsport számára a háromajtós Hyundai i20 Coupe WRC immár a harmadik versenyautó - a 2014-15-ös idényben használt első generációs Hyundai i20 WRC és a 2016-ban bemutatott új generációs Hyundai i20 WRC után. A csapat negyedik idényébe lépve azt reméli, hogy az elmúlt évek pozitív növekedésére építkezve jövőre új korszakot nyithat.


A 2017-es versenyszezon új előírásai az eddigieknél is izgalmasabbá tehetik a WRC versenyeit, amelyhez az új autók agresszív új külsőt és továbbfejlesztett technológiákat adnak hozzá  Miközben a változtatások elsősorban a légellenállás fejlesztése és a mechanikus tapadás növelésére koncentrálódtak, az autók motorteljesítménye 300-ról 380 lóerősre emelkedett, ráadásul az autók tömege is csökkenhetett.   


A csapat ezzel az új autóval az eddigi legsikeresebb 2016-os szezon eredményeire kíván alapozni, amelyben két győzelmet és emellett íz dobogós helyezést is magáénak tudhatott. A Hyundai Motorsport a WRC konstruktőri világbajnokságának összesítésében is a második helyezést érte el.  


A Hyundai Motorsport a 2017-es szezonnak változatlan csapatfelállással vág neki, amely az új autó bemutatkozásával fontos állandóságot biztosít a csapatnak. Thierry Neuville, Hayden Paddon és Dani Sordo a 2017-es versenyidény összes futamán rajthoz áll majd. Mivel az új szabályozás értelmében a gyártók minden fordulóban akár három autóval is rajthoz állhatnak majd, ezért a Hyundai Motorsport három pilótája egyesített csapatnév alatt, a Hyundai Shell Mobis World Rally Team tagjaiként indulnak a versenyeken.    


Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul 2016 egyik legjobb csapata volt, amely Szardínián győzni tudott és egy sor dobogós helyezést is begyűjtöttek az idényben. A versenyzői ranglista második helyén a belga csapat többet vár 2017-től és az új autótól. 


"Nagy reményeket fűzök az új Hyundai i20 Coupe WRC-hez, amely a csapat minden tagjának kemény munkájának gyümölcs" - mondta Thierry Neuville. "Nagyon pozitív 2016-os szezonon vagyunk túl és nagyon örülök neki, hogy második helyen fejezhettem be a szezont. Most viszont a 2017-es világbajnoki címért fogunk harcba szállni!"


Miután a 2016-os Argentin-ralin megszerezte első győzelmét, valamint a Svéd-ralin és a Lengyel-ralin is dobogóra állhatott, Hayden Paddon és John Kennard még jobb teljesítményt remél a 2017-es bajnoki futamokon.   


"Még többször szeretnék harcba szállni a győzelemért és állandó lendületet szeretnék tartani az év során" - mondja Paddon. "A Hyundai i20 Coupe WRC-t élmény vezetni és szerintem ez a nézők számára is több élményt ad majd. Az új szabályoknak köszönhetően még vonzóbb lehet ez a sport a motorsport rajongók új generációja számára is."    


A dobogó második helyezései jelentették a 2016-os idény csúcspontjait Dani Sordo és Marc Marti számára. A spanyol kettős jövőre ugyanilyen lendülettel veti bele magát a versengésbe, amikor 2017-ben a WRC új korszakba lép.


"Nagyon várjuk már az új szezont" - mondja Sordo. "Amikor először próbáltam ki az új Hyundai i20 Coupe WRC-t, megdöbbentett az autó sebessége. A még erősebb motor és az aerodinamikailag továbbfejlesztett tapadás lenyűgöző. A csapat tagjai a legjobbak a szakmában, így minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy a versenyképes autóval sikeres legyen a 2017-es szezon."



"Az utóbbi idők legnagyobb szabályváltozásaival jövőre egy új korszak veszi kezdetét" - mondja Michel Nandan csapatfőnök.  "Ez egy remek technikai kihívás, amelyhez mi nagy lelkesedéssel láttunk neki. Ez egy lehetőség, hogy gyakorlatba is átültessük mindazt a tudást és tapasztalatot, amit a három idény alatt eddig összegyűjtöttünk. Minden csapat az alapoktól indult, így most szinte azonos szinten állunk. A 2016-os szezont a második helyen zárva jövőre szeretnénk a világbajnoki címért küzdeni - és biztosak vagyunk benne, hogy az i20 Coupe WRC-vel minden adott lesz ehhez."   


Forrás: globalpr.hyundai.commotorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei