Nem tér vissza Amerikába a Hyundai Grandeur


A Hyundai Motor azt fontolgatja, hogy s Grandeur legújabb generációját nem vezeti be az Egyesült Államokban, amelynek hátterében a modell iránti csekély kereslet állhat.

Miközben a vállalat novemberben hivatalosan is bemutatta a Hyundai Grandeur hatodik generációját, egyes források arról kezdtek beszélni, hogy a Hyundai nem kívánja ezt a modellt bemutatni az Egyesült Államok autópiacán. Ha Dél-Korea legnagyobb autógyártója valóban így dönt, ez lenne az első olyan alkalom a típus 16 éves történetében, hogy a helyi piacon Azera néven forgalmazott limuzin nem kap utódot.  

Iparági szakértők szerint habár a Grandeur a dél-koreai Hyundai eddigi legfőbb zászlóshajójának számított a koreai piacon, kevesebb figyelmet kaphat az autógyártó népszerű Sonata és Genesis márkájú prémium limuzinjai miatt.   


A Hyundai összesen idén mindössze 4 134 darab Azerát értékesített október végéig Amerikában, vagyis havonta átlagosan 400 darabot. Eközben a Sonatából 170 243 darab, a Genesis G80 modellből pedig 21 635 darab fogyott.  

Ennek ellenére a vállalat többi nagyobb piacán bevezetésre kerül a Grandeur új nemzedéke is, így pl. a Közel-Keleten is hamarosan bemutatkozik a típus. "Semmi sincs még eldöntve" - mondta az egyik Hyundai képviselő, aki azt is hangsúlyozta, hogy a vállalat nyitott a "különböző lehetőségekre".


A Hyundai Grandeur novemberi bemutatója során a vállalat a szokásostól eltérően nem hozta nyilvánosságra, mennyi autót kíván a világpiacon értékesíteni az autóból. Ez a tény is azt igazolja, hogy a vállalat nem tervez globális modellt a Grandeurből.  

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei