Az Accent a legnépszerűbb Hyundai a világpiacon


A Hyundai Motor negyven éves exporttörténetének legnépszerűbb modellje az Accent kiskompakt volt, amelyből összesen 4,4 millió példány kelt el világszerte.

A Hyundai Motor nemrég ünnepelte exporttevékenységének negyvenedik évfordulóját, amelynek kapcsán a vállalat most azt is bejelentette, hogy a modell 1994-es bevezetése óta az Accent modellből értékesítették a legtöbbet, 4,4 millió darabot. Az Accent márkanév 1994-ben született meg és azóta is remekül fogy mind hazai, mind pedig a világpiacon, elsősorban gazdaságos motorjainak és kompakt méretének köszönhetően.


A nemzetközi piacokon Elantra néven ismert Avante modell a második legnagyobb példányszámban exportált Hyundai, amelyből eddig összesen 4,2 millió példányt vásároltak. Ezt a modellt 1990-ben mutatták be, jelenleg pedig ez a legjobban fogyó Hyundai Dél-Koreában. A harmadik helyen a Tucson hobbiterepjáró áll, amelyből összesen 2,1 millió darabot exportált a Hyundai.       


A Hyundai Motor termékei iránt Észak-Amerikában volt a legnagyobb a kereslet. Amióta az autógyártó 1983-ban megjelent az amerikai kontinensen, 8,9 millió autót exportáltak a Hyundai helyi kereskedői részére. Európába 1977-ben érkezett a márka, ahová összesen 5,2 millió gépkocsit szállított a Hyundai koreai üzemeiből. A harmadik helyen az afrikai és közel-keleti régió került, ahová 1976. óta 4 millió autó érkezett.  


Az autógyártó 1976-ban elsőként hat darab Pony modellt exportált Ecuadorba. A Pony volt a Hyundai első saját fejlesztésű modellje, amelyet a Hyundai által fejlesztett motor hajtott. A modell gyártását 1990-ben fejezték be, majd 1994-ban érkezett az Accent.

Forrás: koreajoongangdaily.joins.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei