Hibiridváltozatot kaphat a Hyundai Accent


A Hyundai még csak Kínában mutatta be az Accent legújabb változatát, amely később más piacokon akár hibridhajtással is piacra léphet.

A 2017-es vadonatúj Hyundai Accent a helyi piacon Verna néven a szeptemberi Csengdu Autószalonon tartotta világpremierjét. Ez a modell később várhatóan ugyanezen a néven megjelenik majd Indiában is, ahol olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy a 2017-ben érkező új generációs modell nemcsak hagyományos benzines és dízelmotorokat, de utóbbihoz ún. lágyhibrid technológiát is kap majd. 


Az Indiában várhatóan a jövő év második felében bemutatkozó Verna várhatóan megtartja majd 1,4-es és 1,6-os benzines motorját, valamint 1,6-os CRDi dízelmotorját, emellett viszont rendelhető lesz lágyhibrid technológiával is. Ez utóbbi a hibrideknél már alkalmazott regeneratív fékrendszert tartalmaz, amely a fékezés során keletkező energiát egy erre a célra kialakított akkumulátorba gyűjti, ami egy integrált önindítóhoz kapcsolódik. A tárolt energiát aztán az autó mozgatásához használhatja fel a jármű, így pedig kevesebb lehet a fogyasztás.  


A regeneratív fékrendszerhez egy automatikus motorleállító rendszer is csatlakozik majd. Ezzel az erőforrás már akkor leáll, ha éppen nincs szükség az autó mozgatására, így pl. egy közlekedési lámpa piros jelzéséhez motorfékkel guruláskor. Amennyiben pedig a sofőr kinyomja a kuplungot, az elektromotor újra beindítja a benzines erőforrást. 


Az új Hyundai Verna ezen új technológiájával versenyre kelhet a helyi piacon kapható konkurens Maruti Suzuki Ciaz SHVS modelljével, de a nálunk is kapható új Baleno is ilyen lághibrid rendszert kapott. A Hyundai chennai üzeme a jövőben állítólag az új Accent/Verna globális központjává válik, ahol a helyi piacra szánt modellek mellett exportra balkormányos változatok is készülnek majd. Az Accentet jelenleg Korea mellett Indiában, Kínában és Solaris néven Oroszországban gyártják.   

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei