Jövőre a Hyundai Xcent is megújul Indiában


Az európai frissítéssel összhangban jövő év elején a Hyundai i10 indiai változatának megújulásával együtt a kisautóra épített lépcsőshátú Xcent is új, a mostaninál tetszetősebb és komolyabb ruhát kap majd.

A Grand i10 bevezetése után 2014. februárjában mutatták be a kisautóra épülő Xcent limuzint, amelyet kizárólag a Hyundai indiai üzemében készítenek. Az autó 4 méternél rövidebb mérete kedvező adóbesorolást tesz lehetővé, amely miatt havonta átlagosan csaknem 3 ezer darab fogy belőle. Ennek 30 százalékát taxiként használják, de sok autó olyan szolgáltató cégek vásárolják, mint pl. az Uber.  


2017 elején azonban az Xcent is ráncfelvarráson esik át, amelynek révén a Hyundai abban reménykedik, hogy még több magánvásárló választja majd az autót. Eddig ugyanis a konkurenseknél kétszer annyi magánvásárló választott kiskategóriás limuzint, amelynek oka a Hyundai szerint az Xcent magas árazása mellett annak kevésbé vonzó, esetlen hátsó kialakítása lehet. 


A megújulás részeként a ráncfelvarrott Xcent orra várhatóan hasonló kialakítást kap, mint a Párizsi Autószalonon októberben bemutatott európai változat. Ezzel együtt megkapja a még hangsúlyosabb, kaszkád ívelt hatszögletű hűtőmaszkot, amely az átalakított első lökhárítóval és bennük új pozícióba helyezett LED menetfényekkel és átrajzolt ködlámpákkal teljesen új kinézettel ruházza fel az autót. 


A Hyundai belső forrásai szerint az Xcent hátsó kialakítása is lényegesen átalakul majd a facelift során. Az elmúlt években mind az autós szakma, mind pedig a Hyundai vásárlói részéről számtalan kritika érte ugyanis az autót a Grand i10-ről származó kicsi lámpák miatt, amelyek esetlenné teszik az autót  


A vállalat ezért úgy döntött, hogy teljesen átdolgozza az autó hátsó részét és a Hyundai globálisan is árusított nagyobb limuzinokhoz hasonló hátsót illeszt a kisautóra. Különösen nagy figyelmet fordítanak a hátsó lámpákra, amelyek éjszakai fényben, de világosban is kitűnnek majd a tömegből. Emellett persze változtatnak a hátsó lökhárítókon, de az egységes márkaarculat érdekében átalakulnak a sárvédők és a raktértető is. 


Az Xcent belső terében is történnek majd változtatások, de a költséghatékonyság miatt nem várható, hogy jelentősen fejlesztik az utastér kialakításán. A joban felszerelt változatok érintőképernyős multimédiás rendszert kapnak, amely az Apple Carplay és Android Auto funkciók mellett természetesen navigációt is tartalmaz majd. 


Várhatóan a megújult Xcent továbbra is kéttagú motorválasztékkal lesz kapható. Az 1,2 literes benzines motor mellett megmarad az 1,1 literes CRDi dízelmotor is,  legfeljebb kicsit átdolgozzák a jobb hatásfok és a környezetvédelmi szempontok szerint.  

Amíg a Hyundai Grand i10 frissített változatát már 2017 januárjában bemutatják, az új Xcent két hónappal később, márciusban debütálhat Indiában. 

Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei