A Hyundai Ioniq már taxiként is elérhető Németországban


A német Intex vállalat jóvoltából már taxiváltozatban is elérhetővé vált a Hyundai Ioniq hibridje, amely gyorsulásában és fogyasztásában a modern dízelekkel is felveszi a versenyt.

A Toyota hibridmodelljei már számos költségtudatos flottakezelő autóparkjában szereztek hírnevet maguknak. Most a Hyundai Ioniq is hasonlóra készül, hiszen a japán gyártóéhoz nagyon hasonló hibridrendszerével  a dízel taxiknál várhatóan lényegesen alacsonyabb költséggel üzemeltethető, amelyet mostantól a taxivállalatok és az autókölcsönzők is kipróbálhatnak. A taxik kialakítására szakosodott Intax vállalat elkészült ugyanis az Ioniqhoz szánt csomagjával, amelyet a Hyundai helyi márkakereskedőin keresztül rendelhetnek meg.   


A taxiórát vagy kilométer-számlálót az Intax két helyre, egy tetőkonzolra vagy a belső tükörhöz építi be, de akár csak az előkészítést is meg lehet rendelni.  A rádió adóvevőt egy olyan konzolra építik, amely fent, a műszerfalon kap helyet és kérésre egy nyomtatót is beépítenek, amellyel a sofőrök nyugtát is tudnak adni.


Az Ioniq hibridváltozatának paraméterei tökéletesen alkalmassá teszik az autót személyfuvarozásra. Az autó 105 lóerős 1,6 literes benzinmotorjához egy 43,5 lóerős villanymotor kapcsolódik, amelyhez egy hatfokozatú, duplakuplungos automata váltót fejlesztettek ki. Ez utóbbi megoldással kiküszöbölték az eddigi fokozatmentes CVT váltóval ellátott hibridek egyik legnagyobb hátrányát, a gyorsulás közben jelentkező kellemetlen hanghatásokat. Az autóhoz illesztett 1,56 kWh kapacitású akkumulátorral az Ioniq városban akár 3,4 liter/100 km fogyasztásra is képes. 


A többi Hyundai modellhez hasonlóan a teljes taxicsomag  a szükséges előkészítésekkel, fóliázással és a taxi riasztórendszerrel együtt nettó 999, fólia nélkül pedig 599 euróba kerül.  A bérautó-csomag fóliázással ugyanennyibe, míg fólia nélkül 499 euróba kerül.

Forrás: taxi-heute.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei