A Hyundai után a Kia is piacra lép Indiában


A Kia Motors hivatalosan is bejelentette, hogy India egyik térségének kormányzatával arról, hogy a vállalat hamarosan egy új gyártóbázis építésébe kezd. 

A Kia Motors nemrég szándéknyilatkozatot kötött a az indiai Andhra Pradesh kormányzatával arról, hogy a Hyundai csoport kisebbik autógyártó vállalata egy összeszerelő üzem építésébe kezd a terület Anantapur körzetében. A szándéknyilatkozatot az indiai Vijayawada városában megtartott ünnepélyes ceremónia keretei között írték alá, amelyen részt vettek a Kia Motors vezetői, valamint Andhra Pradesh minisztere is. 

A Kia Motors első indiai gyárának építése nagyjából 1,1 milliárd dolláros beruházással fog megvalósulni és a munkálatok várhatóan 2017 utolsó negyedévében kezdődhetnek meg. Az összeszerelő üzem előreláthatólag 2019 második felében kezdheti meg működését és évente nagyjából 300 ezer darab járművet termel majd. 

A Kia  egy kifejezetten az indiai piacra szánt stratégiai kompakt limuzint és egy kompakt hobbiterepjárót tervez gyártani új üzemében, amely egy 2,16 négyzetkilométeres területen fekszik majd és ahol a végszerelde mellett a présüzem, a hegesztőüzem, a fényezőüzem is megtalálható lesz. A területen nemcsak az autógyártó, de számos beszállító vállalat is helyet kap majd. 


"Nagy örömünkre szolgál, hogy itt Andhra Pradeshben bejelenthetjük a Kia legújabb gyárát" - mondta Han-Woo Park, a Kia Motors elnöke. "Új indiai gyárunk lehetőséget ad arra, hogy autóinkat a világ ötödik legnagyobb autópiacán is értékesíthessük, miközben nagyobb rugalmasságot is nyújt a vállalat globális üzletmenetéhez. A világon egyre nő a Kia autói iránti kereslet és ez a legújabb lépés abba az irányba, hogy vezető globális autógyártók lehessünk."  

Az új indiai üzem lehetőséget ad a Kia számára, hogy megőrizze pozícióját, mint a világ egyik leggyorsabban növekvő autógyártója. Az Anantapurban létesítendő új gyár segítségével a Kia megkezdheti modelljeinek értékesítését Indiában, amellyel helyi és nemzetközi szinten is fenntarthatja eladási növekedését.

India a világ egyik leggyorsabban növekvő autópiaca, amely ma a világ ötödik legnagyobbja azzal, hogy 2016-ban 3,3 millió új autó kelt el az országban. Az előrejelzések szerint ez a piac 2020-ra már a világ harmadik legnagyobbja lehet.  

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei