Négy év alatt nyolc új Hyundai érkezik Indiában


A koreai Hyundai Motor egyik legfelső vezetője elárulta, hogy 2020 végéig összesen nyolc új modellel bővül a gyártó indiai választéka. 

A Hyundai Motor Kína és az Egyesült Államok utáni legnagyobb piacának a fejlődésben lévő Indiát tekinti. A vállalat helyi képviselete az idei évben azt tervezi, hogy az indiai autópiac átlagos egyszámjegyű növekedését meghaladva 2017-ben kétszámjegyű növekedést szeretne elérni. Y. K. Koo, a Hyundai Motor India Limited vállalat vezetője riporterekkel beszélgetve azt is elárulta, hogy a vállalat az elkövetkezendő négy évben összesen tíz új terméket vezet be az indiai autópiacra.  


Ezek közül mindössze kettő olyan ,amely egy már meglévő Hyundai típus új változata és nyolc olyan, amelynek egyáltalán nincs előzménye Indiában. A vállalat globális zöldprogramjának keretében a Hyundai a jövőre esedékes Új-Delhiben megrendezésre kerülő Auto Expo kiállításra elhozza az Ioniq hibridet, amelyet a jövőben más új típusok bevezetése is követ. Koo szerint a vállalat a középkategóriás modellek piacán is erősíteni szeretné portfólióját. 

A vezető azt is elárulta, hogy 2018 második felében egy családi modell bevezetését tervezik, ugyanakkor viszont kizárta annak a lehetőségét, hogy ez az autó a korábban sokat emlegetett Santro (Atos) kisautó utódja lenne. Koo szerint a vállalat a meglévő i10 és i20 modelljeivel már így is elég erős abban a kompakt kisautó szegmensben, amely az indiai autópiac 51 százalékát teszi ki. 


A szóban forgó családi kisautóról annyit azért elárult, hogy az 1,1 és 1,2 literes motorokkal szerelt modellt az Eon fölé kívánják pozicionálni, amely mellett Koo egy 4 méternél is rövidebb apró hobbiterepjáró érkezéséről is beszélt. 

Forrás: business-standard.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei