Ausztriában beárazták a Hyundai Ioniq PHEV változatát


A Hyundai Ioniq harmadik változataként idén júliusban érkezik a szomszédos osztrák piacra a konnektorról is tölthető hibridváltozat, amelynek árát sikerült 30 ezer euró alatt tartani.  

Az Ioniq típuscsaláddal a Hyundai a világon elsőként kínál egyetlen karosszériában háromféle környezettudatos hajtásláncot. Az eddig már bevezetett hagyományos hibrid és tisztán elektromos változatok mellé 2017. júliusában érkezik a konnektorról is feltölthető akkumulátorcsomaggal ellátott hibridmodell. Az osztrák piacon „A legjobb a végén jön” szlogennel beharangozott Ioniq változat számíthat a legnagyobb érdeklődésre trióból, amelynek most nyilvánosságra hozott árlistájával az importőr vonzó helyzetbe hozza az autót a környezettudatos vásárlók előtt.    


Az Ioniq plug-in hibrid változatának alapárát 29 490 euróban (kb. 8,9-9 mFt) határozták meg, amellyel az autó lényegesen olcsóbb, mint a konkurensek. Eben az alapárban ráadásul már benne vannak többek között olyan kiegészítők, mint a kétzónás automata klímaberendezés, az autonóm vészfékrendszer, az 5 colos érintőkijelzővel és tolatókamerával ellátott multimédia, stb. A 30 990 euróért megvásárolható Style változatban egyebek mellett már széria a LED fényszórók és hátsó lámpatestek, az intelligens kulcsnélküli rendszer is.  


Az Ioniq konnektoros hibridváltozatában ugyanaz az 1,6 literes közvetlen befecskendezéses benzinmotor dolgozik, mint a normál hibridekben, amelynek teljesítménye a villanymotorral együtt 141 lóerő. A hatfokozatú, duplakuplungos automataváltó segítségével a plug-in hibrid 10,6 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége pedig 178 km/óra. A nagyobb, 8,9 kWh-s akkumulátornak köszönhetően a PHEV változat 63 kilométert képes villanymotorral megtenni és ennek köszönhetően az átlagfogyasztás (az első száz kilométeren) 1,1 liter/100 km-re adódik. A nagyobb akkuk miatt a csomagtér 443 literről 341 literesre szűkült, a hátsó ülés ledöntésével ez 1 401 literesre bővíthető.. 


Az osztrák piacon kapható Ioniq hagyományos hibridváltozata 24 990 eurótól kapható, ami átszámítva majdnem ugyanannyi, mint az itthoni 7,6 millió forintos alapár. Igaz, a két piac jelentősen eltér egymástól, az arányok azonban mindenképpen bíztatóak a hazai bevezetéshez közeledve. 

Forrás: heute.at

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei