Nőttek a Hyundai fejlesztési kiadásai


A Hyundai csoport kutatás-fejlesztésre fordított kiadásai tavaly 8 százalékkal 3,6 milliárd dollárra emelkedtek, miközben a vállalat által beadott szabadalmak száma elérte a 30 ezret.

A Hyundai Mot rés a Kia Motors éves üzleti jelentéséből kiderül, hogy a két autógyártó összesített kutatás-fejlesztési kiadásai 3,58 milliárd dollárra emelkedtek a 2016-os üzleti évben, amely 8,2 százalékkal haladja meg az előző év ilyen jellegű kiadásait. A fejlesztésre fordított költségek növekedése nagyobb volt, mint az értékesítés 3,5 százalékos emelkedése. A Hyundai értékesítési eredményeinek 2,7 százalékát fordítja a jövő technológiáinak kutatásába, ami 0,1 százalékponttal haladja meg a 2015-ös szintet. 


A 2016-os üzleti év végére a Hyundai Motor kezében összesen 23 733 szabadalom található, mg a Kia Motors ugyanekkor 6 689 szabadalom felett rendelkezett. A Hyundai Motor szabadalmai elsősorban az erőforrások, a hajtásláncok és más hasonló technológiák köré összpontosult. A Hyundai Motor üzleti jelentésében továbbra is azt hangsúlyozza, hogy a vállalat összpontosítottan kíván az üzemanyagcellás és elektromos járműtechnológiákkal összefüggő szabadalmak irányába terjeszkedni. 

Forrás: theinvestor.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei