Rejtélyes kupét mutatott a Hyundai


A Hyundai legújabb amerikai márkafilmjének egyik jelenetében a formatervező egy eddig soha nem látott kupé vonalain dolgozik, amely azonnal találgatásokra adott okot.

A Hyundai egyébként rettenetesen unalmasra sikerült promóciós filmjének egyik pillanata mindenképpen kiemelkedik a többi közül. A film 1 perc 12. másodpercénél egy formatervezőt láthatunk, amint éppen egy autó agyagformáján ügyködik. Az autó a felvétel alapján alacsony, karcsú és úgy tűnik, csupán két oldalajtaja és talán a hátsó ablakkal együtt nyíló csomagtérfedele is lehet. Semmi sem utal a videóban erre az autóra, így a találgatások azonnal elindultak.    

Az egyik lehetőség az, hogy az új modell a nemrég leállított Genesis Coupe utódja lehet. A rövid, magasan végződő far a hátsó ablak lejtésével együtt illeszkedne a a Hyundai régi sportautójának stílusához, nem is beszélve a hátsó sárvédők erőteljes domborításairól. A Genesis szintén bejelentette, hogy 2020-ig épít egy hasonló kupéjellegű modellt és a luxusmárkának a G70 modellel már van is egy jól használható kisebb hátsókerék-hajtású platformja és motorpalettája hozzá. Viszont az is tény, hogy a Genesis minden eszközzel igyekszik magát elkülöníteni a tömeggyártó Hyundai márkájától, ezért kevésbé valószínű, hogy éppen egy Hyundai reklámfilmben bukkanna fel egy ilyen luxusautó. 


Ez az okfejtés elvezet minket a második lehetőséghez: ez az autó mindenképpen egy jövőbeli Hyundai modell lehet. A márkának igen szűk választéka volt eddig kétajtós kupékból: az „ős” Coupé, vagy Tiburon már régen nincs, helyét a Genesis Coupé vette át, amelynek minden bizonnyal Genesis logóval készítenek utódot. A Veloster kupénak ugyan lesz utódja, de az már egyrészt régen túljutott a formatervezés szakaszán, másrészt a kémfotók alapján a formavilág sokkal közelebb áll a jelenlegi autóhoz.

Ezek mellett csak egyetlen kupé jöhet még szóba: az Elantra. Ezt az elsősorban Koreában és az Egyesült Államokban forgalmazott kétajtós kupét 2015-ben törölték a programból, de könnyen elképzelhető, hogy a Hyundai úgy döntött, az új generációból is készít sportos változatot. És ha a márka valóban így tesz és az új Elantra kupéváltozatába is beleteszi a limuzin 1,6-os T-GDI turbós benzinmotorját, akkor egy igen szűk, exkluzív klubnak lehet tagja, amelyben csak egyetlen konkurens, a Honda Civic Si szerepelne.   

Persze, az is könnyen elképzelhető, hogy egy teljesen más új modell érkezik, amely nem köthető a Hyundai korábbi választékához, ahogyan az is lehetséges, hogy a formatervező egy olyan modellen dolgozott, amelyet később a vezetés elutasított, így soha nem kerülhet még tanulmányként sem a közönség elé. 


Forrás: autoblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei