Több mint tízezer Hyundai hibrid kelt el idén


A Hyundai csoport bejelentette, hogy hibrid járműveik eladása eddig soha nem látott gyorsasággal 2017. április elejére átlépte a tízezres példányszámot.

A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai Motor és Kia Motors hibrid járműveinek értékesítése április 4-én elérte a tízezres példányszámot, ami minden idők legrövidebb ilyen periódusát jelenti a helyi piacon. 

A Koreai Autógyártók Szövetségének (KAMA) tájékoztatása szerint a múltban sokkal hosszabb idő kellett ahhoz, hogy az eladások elérjék ezt a darabszámot. A KAMA összesített adatai szerint a környezetkímélő járművek eladásai április végére elérték a 14 ezres határt is. 


A hibrid modellek közül különösen népszerű a Kia Niro kompakt hobbiterepjárója és a K7 hibrid limuzin, míg a Hyundainál az eladások java részét a Grandeur, a Sonata hibridváltozatai ész Ioniq dedikált hibridautó képzi. A Hyundai és a Kia adja el a Dél-Koreában értékesített hibridjárművek túlnyomótöbbségét. 

A KAMA adatai alapján a koreai autópiacon a hibrid modellek az eladások 3,5 százalékát adják, amely a harmadik legnagyobb arány Japán 17,1 és Norvégia 8,7 százalékos aránya után. 

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei