Júniusban debütál a Hyundai Kona


A Hyundai Motor nyilvánosságra hozott néhány előzetes fotót az új Kona kisterepjárójáról, amely néhány héten belül bemutatkozik Dél-Koreában.

A Hyundai további sejtelmes részletfotókat és videókat mutatott be, amelyek középpontjában az új Kona kisterepjáró sziluettje és széles kiállása szerepel.  A vállalat elsősorban az észak-amerikai és európai autópiacon népszerű B kategóriás crossoverek szegmensébe szánja vadonatúj modelljét, amellyel a vásárlók még szélesebb körét kívánja megcélozni. A kisterepjárók piaca csak Koreában a 2013-as 12 ezer darabról 2016-ra 107 ezerre ugrott és ez a szám az elemzők szerint 2022-re 120 ezer fölé is emelkedhet. 


„A Konát úgy tervezték, hogy magasabb legyen, mint egy azonos kategóriájú hagyományos személyautó, de alacsonyabb, mint egy hagyományos terepjáró” – áll a Hyundai közleményében, amelyben „tökéletes SUV”-ként említik az autót annak átláthatósága és stabilitása miatt. 


A Hyundai európai választékának legfiatalabb SUV modellje a Hyundai markáns design világát képviseli, ötvözve a legújabb technológiát és a progresszív karaktert. Erőteljes formájában éles és finom vonalak egyaránt megtalálhatók. Magabiztos külsejét erősíti a széles első lökhárítója és a dupla fényszóró. A Hyundai család új, jól megkülönböztethető eleme a kaszkád hűtőmaszk teszi sportosan elegánssá. Az új Hyundai KONA frissessége nemcsak a designban jelenik meg. 


Az előzetes videón felbukkan a Kona egyik jellegzetessége, a Hyundai első terepjáró modelljén alkalmazott Head-up kijelző. Ez az eszköz a fontosabb menetinformációkat a szélvédő helyett a műszerfal tetején kiemelkedő üveglapra vetíti az autó fontosabb információit, amelyek között a sebesség, az aktív sávtartó és a navigációs rendszer utasításai is megtalálhatóak. 


Ez a kijelző egy 8 colos vetített képet használ fel, amelynek kategóriájában a legjobb 10 ezer candela/négyzetméter a fénysűrűsége. Ez tökéletes láthatóságot biztosít bármilyen nappali fényviszonyok között, így a vezetőnek elég az útra koncentrálnia. 

A Tucson, a Santa Fe és a Grand Santa Fe (Maxcruz) után a Kona megjelenésével teljessé válik a Hyundai Motor terepjáró kínálata, amely június 13-án tartja világpremierjét Dél-Koreában. 


Forrás: koreaherald.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei