Gyártásban az új Hyundai i30 kombi


Épp pár napja adta közre a Hyundai cseh gyára, hogy leálltak a második generációs i30 kombiváltozatának összeszerelésével, a HMMC máris újabb fejezetet nyitott a gyár történetében az új generációs i30 kombi gyártásának megindításával.

A Hyundai Motor Manufacturing Czech nosovicei üzemében május közepén megindult a harmadik generációs i30 kombiváltozatának sorozatgyártása. Az esemény tiszteletére rendezett ünnepségen megjelentek a gyár dolgozói, illetve vezető tisztségviselői is. Petr Vanek, a HMMC szóvivője elmondta, hogy a december óta gyártott ötajtós kompakt után ez az új i30 második olyan változata, ami itt készül.  


„Az új Hyundai i30 kombi a már gyártásban lévő ötajtósra épül, amelytől csak a hátsó kialakításában tér el, ezzel együtt az autó hátsó kialakítása és sziluettje változott és persze jelentősen megnőtt a csomagtér mérete is, amely 602 és 1 650 liter között variálható” – mondja Vanek.  

A szóvivő azt is hozzátette, hogy az új változat valószínűleg ugyanazokban az országokban, vagyis Svédországban, Dániában, Csehországban és Szlovákiában lesz kedvelt, mint az előző generációs kombi. Máshol viszont elsősorban taxi- és rendvédelmi flottákban kerül nagyobb mennyiségben az utakra.  Az új i30 kombi idén váratóan az i30 termelésének 30 százalékát fogja kitenni, ami 8 százalékkal több, mint amennyi az előző generáció aránya volt. 


A Hyundai i30 harmadik generációja a márka európai eladásainak legfontosabb tartópillére. A típusból tavaly december óta készül az ötajtós kompakt változat, amely mellé most megérkezett a kombi, ám még az idén további változatok kerülnek gyártásba. „A kemény sportváltozat, az i30N idén szeptemberben érkezik, az idei évet pedig a Hyundai i30 Fastback változat gyártásának elindításával zárjuk” – tette hozzá Vanek. Az i30 mellett itt készül a Tucson és a hírek szerint hamarosan kivezetésre kerülő ix20 is. 

A Hyundai cseh üzemében tavaly rekordszámú, összesen 358 400 autó készült, ami 8 400 darabbal haladta meg a tervezettet. Idénre ugyanennyi, azaz 350 ezer új autó gyártását tűzték ki célul Nosovicében, ahol a gyárban 3 400 munkást alkalmaznak, de emellett további  7 ezer fő a beszállítóknál dolgozik.   

Forrás: blesk.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei