Hibrid és elektromos Hyundai modellek is készülhetnek Pakisztánban


Újra visszatér Pakisztánba a Hyundai márka, amelynek helyi partnere nemcsak forgalmazná, de később helyben gyártaná a koreai vállalat hibrid és elektromos modelljeit is. 

Nemrég járta be a világsajtót a hír, hogy a pakisztáni Nishat Group arról állapodott meg a koreai Hyundai Motorral, hogy egy vadonatúj összeszerelő üzemet hoznak létre az országban. Most a Nishat Group képviselője egy nyilatkozatban arról is beszélt, hogy a vállalatnak milyen elképzelései vannak a jövőre nézve.

"A dél-koreai autógyártó azt szeretné, ha kezdetben kisautó gyártásával indítanánk a tevékenységünket, amelyek megfelelően tudnának versenyezni a szintén helyben készülő és az itteni piac igényeire szabott japán termékekkel" - mondta Milan Mansha, a Nishat Group elnöke. "Jelenleg tárgyalásban vagyunk velük... Megpróbáljuk meggyőzni őket arról, hogy elektromos és hibrid modelleket is hozzanak Pakisztánba. A jövőt az elektromos autókban látom. Kezdetben importálhatjuk ezeket, később pedig akár helyben is megkezdhetjük ezek összeszerelését" - tette hozzá, 


Mansha azt is elárulta, hogy már megszerezték azt a területet, ahol a gyár áll majd, amelynek építési költségeit nagyjából 120 millió dollárosra tette. A gyár tulajdonosi szerkezetében a Nishat Group 42 százalékos része lesz, másik két vállalatnak, a Millat Trractors és egy japán cégnek pedig 18, illetve 10 százalékos részesedése lesz.

"A Hyundai és a Kia már korábban is jelen volt Pakisztánban, ám a gazdasági válság következtében a 2000-es évek végén fel kellett számolniuk üzleti érdekeltségeiket" - áll egy nemrégiben nyilvánosságra hozott üzleti elemzésben. "Visszatérési terveiknek pozitív hatása, hogy tőkeerős, neves helyi vállalatokkal közösen képzelik azt, ez pedig azt mutatja, hogy hosszabb távra terveznek." 

Forrás: dawn.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei