A Hyundai is csatlakozott a környezetvédelmi kampányhoz


A Hyundai Motor angliai szervezet is aláírta azt az alacsony emissziós célkitűzést elősegítő "Go Ultra Low" szándéknyilatkozatot, amely a kormányzat és az iparág által támogatott kampányban a konnektoros és üzemanyagcetlás autók előnyeire hívja fel a figyelmet  

A Hyundai mellett az Audi, a Kia, a Nissan, a Renault, a Toyota és a Volkswagen is részt vesz abban az autógyártókat tömörítő konzorciumban, amely elkötelezett az ultra alacsony károsanyag-kibocsátású személyautók és haszonjárművek iránti figyelem felkeltésére az Egyesült Királyságban.  

Az Egyesült Királyságban jelenleg mintegy 35 konnektoros jármű kapható, ami ötszöröse annak, mint öt évvel ezelőtt volt, de idén még több ilyen típus kerül piacra. Az Ioniq Electric bevezetésével a Hyundai is csatlakozott a különösen környezetbarát modellek köréhez.


Tavaly rekordszintet ért el az elektromos járművek értékesítése Nagy-Britanniában, ahol a 2015-ös szintnél 25 százalékkal több, összesen 36 907 ilyen járművet helyeztek forgalomba. Ezzel a szigetország útjain jelenleg összesen mintegy 87 ezer elektromos meghajtású jármű fut és amennyiben ez az ütem ilyen mértékben folytatódik, a konzorcium szerint számuk 2017 közepére elérheti a 100 ezer darabot is.

"A Go Ultra Low kampány részeseiként bemutathatjuk, hogy a Hyundai Motor mennyire komolyan gondolja az alacsony emissziós közlekedést" - mondta Tony Whitehorn, a Hyundai Motor UK elnök-vezérigazgatója. "A mi Ioniq EV modellünk máris hullámokat kelt a konnektoros modellek piacán, míg az ix35 Fuel Cell a világ első sorozatgyártásban készülő üzemanyagcellás modellje. Mindkét jármű bemutatja elkötelezettségünket a vásárlók irányába, amellyel innovatív, technológiailag modern autókat kínálunk, amelyek nemcsak az saját, de a társadalom egészének életét is jobbá teszik."

A Go Ultra Low egyközösségi kampány, amely ilyenként teljesen újszerű, hiszen egy konzorciumban hozza össze a járműgyártókat, a kormányzatot és a Járműgyártók és Járműkereskedők Szövetségét.

Forrás: fleetnews.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei